Sadece Kemalpaşa ve Bornova’da 10 sınıf karantinaya alınırken, kış şartlarının ağırlaşmasıyla vakaların artmasından endişe ediliyor

Covid 19 salgını, yüz yüze eğitimin devam ettiği okullarda da kontrolden çıktı. Ülke genelindeki vaka artışlarına paralel olarak okullardaki vaka sayılarında da artış devam devam ediyor. Eğitim Sen İzmir 1 ve 3 Nolu şubelerinin verilerine göre, bu iki şubenin kapsamı dahilinde olan 10 ilçede geçtiğimiz hafta 27 öğretmenin covid 19 testi pozitif çıktı. Öğretmenlerin pozitif çıkması, sınıfların karantinaya alınması için gerekli görmeyen Milli Eğitim, 33 öğrencinin testinin pozitif çıkması üzerine toplam 26 sınıfı karantina altına almak zorunda kaldı.

Sadece iki ilçede 10 sınıf kapandı

1 Nolu Şube’nin sorumluluğunda olan ilçelerden Karabağlar, Konak, Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz’da ve 3 Nolu Şube’nin sorumluluğundaki Bornova ve Kemalpaşa’daki okullarda covid 19 vakalarında ciddi artışlar görüldü. En az iki öğrencinin koronavirüs olması durumunda sınıfın karantinaya alındığı bilgisine ulaşırken, sadece Bornova ve Kemalpaşa’daki okullarda 6 öğretmen ve 28 öğrencinin testi pozitif çıktı, 10 sınıf karantinaya girdi. 8 ilçeyi bünyesinde barındıran 1 Nolu Şube’nin okullarında ise 21 öğretmen, 5 öğrenci karantinaya alındı,16 sınıf karantinaya alındı.

Editör: Haber Merkezi