BOŞANMA EŞİĞİNDEYİZ!

İKİ FARKLI ÇİFT

Yerel Güç gazetesi aracığıyla tarafıma iletilen sorularınız "gizlilik" ilkesi gereğince

Merhabalar, eşimle aramızda sorunlar başladı ve sanırım bunun sonu boşanma olacak. Biz 7 yıllık evliyiz. İki çocuğumuz var. Eşimin ailesi İzmir ‘de yaşıyor. Bir süre önce kayınpederimi kaybettik. Eşim o zamandan beridir, annesinin sürekli bizimle yaşamasını istiyor. Kayınvalidem sağlığı gayet iyi. Onu seviyorum ancak sürekli aynı evde yaşayamam. Kayınvalidem diğer çocuklarıyla aynı şehirde yaşıyor. Ve diğer çocukları böyle bir istekte bulunmadı. Sadece benim eşim, annesi yalnız kalmasın diye, onu yanımıza almak istiyor. Ben açıkça sürekli beraber yaşamaya hazır olmadığımı söyledim. Eşim beni bencillikle suçluyor. Ben bencil olduğumu kabul etmiyorum. Sadece kayınvalidemin sürekli olarak bize yerleşmesini istemiyorum. Şu anda kocamla aramız iyi değil. Mecbur kalmadıkça benimle iletişim kurmuyor ve kendimi suçlu hissetmem için elinden ne gelirse yapıyor. Böyle gidersek, sonumuz boşanmak olacak diye korkuyorum. Lütfen bize yardım edin.

Sevgili takipçim,

Bu tür konular, çiftin uzlaşmasını gerektiren konulardır. Çekirdek aileniz hazır olmadıkça büyüklerin ömür boyu misafirliği uygun olmaz. “Ömür boyu misafirlik” hem sizin için hem de anneniz için çok zordur. Bu nedenle eşinizle açıkça konuşun. Gerekirse kayınvalidenizle de konuşun. Sizi yanlış anlamamalarına dikkat edin. Siz geçici misafirliğe bir şey demiyorsunuz. Çekindiğiniz ömür boyu misafirliktir ki bu konuda önce karı kocanın uzlaşması gerekir. Ardından, kayınvalidenizin fikri de önemli. Kadıncağız böyle bir teklif yapmamış bile. Her şey kocanızın aklından çıkmış.

Sanırım, eşiniz babasının ölümünden çok etkilenmiş ve bu etkiyle duygusal kararlar veriyor. Kendini annesinden sorumlu hissediyor. Ona anlayış gösterin ve konuşmaya çalışın. Ömür boyu misafirliğin sakıncaları çoktur ancak koşullar gerektirdiğinde çocukların anne babalarına bakmaları, sahip çıkmaları da geleneksel doğrularımızdandır. Bununla birlikte, sizin kayınvalideniz elden ayaktan düşmüş ve muhtaç biri değil. Bu şartlarda bir kadın, çocuklarının evinde temelli kalmayı istemeyecektir büyük ihtimalle. Yani, bu tartışmanız büyük olasılıkla boşunadır. İlişkinizi yıpratmaktan başka bir işe de yaramamış. Eşinizle küslüğü paylaşmayın. Konuşun. Sabırlı olun ve kayınvalidenize karşı olmadığınızı, sürekli birlikte yaşamaya hazır olmadığınızı kavramasına çalışın.

“İki Farklı Çift”

Merhabalar, benim iki yıllık bir ilişkim var. Birbirimizi çok seviyoruz ama karakterlerimiz çok farklıdır. Mesela ben dışa dönük biriyim, gezmeyi, eğlenmeyi çok seviyorum.. O kitap okumayı, evlerinin bahçesinde çalışmayı, köpekleriyle ilgilenmeyi sever. Elbette beni dışarı çıkarır ama sanki bunu sırf ben istediğim için yapıyor gibidir. Çok yakın arkadaşlarımız vardır ve sıkça onlarla buluşuruz. Bana öyle geliyor ki , onlarla benim hatırım için görüşüyor.. Oysaki, buluşmalarımızdan o da çok mutlu olur. Demek istediğim biz ikimiz zıt karakterlerdeyiz. İlişkimiz de ciddi.. Ailelerimiz de bizi onaylar. Yakın zamanda nişanlanacağız. Farklıyız ya, sizce biz birbirimizi mutlu edebilir miyiz?

Sevgili okurum,

  kişisel bilgileriniz saklı tutularak yayınlanacaktır.

“BOŞANMA EŞİĞİNDEYİZ”

  Farklı olmanız gayet doğaldır. Farklılıklar, birbiriniz ile bütünleşmenizi sağlar. İlişkinizin ahenk

 içinde devam etmesine de yarar sağlar. Farklılıklarınız eşit değerdedir yani bir farklılığın öbürüne

 üstünlüğü yoktur. Doğrusu, ilişkileri çekici kılan da bu farklılıklardır. Siz farklılıklarınızla birbirinizi

 sevdiniz ve ilişkinizi sürdürüyorsunuz. Bu çok anlamlıdır. Mesele farklı olmak değil, uyumlu

 olmaktır. İyi çiftler birbirinin aynısı değillerdir. Birbirlerinin uyumu, doyumu ve huzuru için çaba

 gösterenlerdir

 Yerel Güç gazetesi aracığıyla tarafıma iletilen sorularınız "gizlilik" ilkesi gereğince kişisel bilgileriniz saklı tutularak yayınlanacaktır.

Sizler de kimliğinize dair bilgileri bizimle paylaşmadan sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Sorularınızı [email protected] mail adresine veya http://@klinik_psikolog_dorukantufan İnstagram adresine DM yoluyla iletebilirsiniz