HABER:MEHMET BİÇER

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, gıda atıkları geri dönüşüm merkezi kurulması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Buca’da tahsis edilen alanda inceleme yaptı. Çankırı, Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAK) Başkanı Sibel Altun, AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu ve Buca Belediye Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu ile Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i de projeyi görüşmek üzere ziyaret etti.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen; "İmar planı onaylanması beklenen Elifli Canlı arasında kalan hazineden tahsis aldığımız yaklaşık 15 bin metrekare alanda geri atık merkezi ve bölgenin en konforlu hayvan barınağını inşa edeceğiz. Ve bu barınağımızın içinde can dostlarımız için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteği ile yemek artıklarını geri dönüştüreceğimiz bir tesis kuracağız. Bizimle ortak hareket eden Sibel Altun hanımefendiye bu projeyi yakından takip eden Ceyda Bölünmez Çankırı Hanımefendiye ve geri kazanım meselesinde çok hassasiyet gösteren bunu Milli bir mesele olarak (Hangi alanda olursa olsun) Sayın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kuruma sonsuz teşekkür ederim".

ATIK GIDALAR MAMA OLACAK

Yerel yöneticilerin hayvanların haklarına da sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Çankırı, “Özellikle barınaklar sorununu aşmamız gerekiyor. Bu kapsamda Bayındır Belediye Başkan Uğur Demirezen ile Altun’u bir araya getirdik. Belediyenin hayvan barınağı projesinin yanına gıda atıkları geri dönüşüm merkezi de ekleyeceğiz. Böylelikle İzmir’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

PROJENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Gıda atıklarını hayvan mamasına dönüştürecek tesisin faydalarının geri dönüşüm ve can dostlarla sınırlı kalmayacağını belirten AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, “Kamu kurum ve kuruluşlarının sokak hayvanlarının beslenmesine sağladığı maddi kaynakları azaltarak, bütçelerini barınma ve veterinerlik hizmetleri konusunda daha fazla kullanmalarına vesile olunacak. Hayvan sahiplerine mama alımı noktasında ekonomik olarak katkı sağlamış olacak. Kuru mamaların üretiminde kullanılan bazı ham maddeler yurt dışından gelmekte. Ülkemizde üretilecek olan mamalar milli servete ufakta olsa katkı sunarak ham madde ithalatını minimuma düşürmeye yarayacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi