Haber / Dilek Acar GÜLEÇ

Süt Üreticisi Tuncer Öztürk,  yönetimde bulunan Torbalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı,  süt üreticisi,  Veteriner Hekim Nermin Kızılöz, Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi, süt üreticisi,  Veteriner Hekim Cesur Erdoğan, Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, süt üreticisi Mustafa Gerçek,  İnşaat Teknikeri, süt üreticisi Hüseyin Erkoç, Foça’dan çifçi, süt üreticisi Can Demirbaş ile birlikte ziyaretlerde bulundu.

Kiraz’da S.S. İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top, Haliller Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Özdemir,  Kiraz Karaburç Süt Kooperatifi Başkanı Hüseyin Atçı, Kiraz Süt Birliği Başkanı Mahmut Karhan, İğdeli Eski Muhtar Barış Top, Kiraz Karaman Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Özgür Çelik, Saçlı Kooperatif Başkanı Erol Aksu, Kiraz'da Özvet Süt Firması Sahibi Adnan Özdoğan,  Kiraz Çayağazı Eski Muhtarı Hasan Hüseyin Kaymak, Kirazlı Süt Üreticisi Balcı Hayvancılık Sahibi Veysel Balcı ve süt üreticilerini ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Tuncer Öztürk, “Kooperatiflerle birlikte çalışacağız. Tüm üretici temsilcileri, sektörümüzün bağı ve bağlantısı olan resmi kuruluşlarla koordineli çalışacağız.  Hep birlik olacağız. Süt toplama işi olduğu gibi devam edecek. İhtiyaç olan bölgelerde Birlik her zaman devreye girmeye hazır olacak. Bir finans ofisi kuracağız. Üreticimizin banka ile olan ilişkisinde hep yanında olacağız. Girdi-Çıktı hizmetimizden tüm üreticilerimizi yararlandıracağız. Faiz baskısını azaltmak için bankalarla protokolleri yenileyeceğiz. Firmaları çözüm ortağımız olarak görüyoruz. Aylık toplantılarla sütün geleceğini önceden göreceğiz. Şu an bile sektörde önde gelen firmalar ile görüşmelerimiz devam etmektedir. 10 yıl önce kurulan fakat çalıştırılmayan Türkiye’nin ilk laboratuvarını yeniden çalıştıracağız. Kan, idrar ve süt tahlili yapabilen laboratuvarları bir çok ilçede kuracak, Toprak tahlilinde çiftçimize destek olacağız. 10 yıl önce projesi hazırlanan ve bu güne kadar gündeme alınmayan Süt Tozu Fabrikası bizimle birlikte üretime geçecek. Tüm süt. kooperatifi ve üreticilerimize kriz anlarında hizmet verecektir. Kurulu çiftlikler amcana uygun kullanılacaktır. Doğan buzağıları birlik olarak erken dönemde alıp, erkekleri besicilere satacağız. Dişileri de damızlık olarak Hastalıktan Ari Çiftliklerimizde yetiştirip üreticilerimize vereceğiz” diyerek yapacak olduklarını aktardı.

Kooperatif Başkanları ve süt üreticileri yaşanan sıkıntıları dile getirerek,  ortak noktada buluşup bu sıkıntı ve sorunların çözüme kavuşturulması için fikirlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi