HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Bir yandan yetkililer su tüketimi konusunda israf etmeyelim diye çağrıda bulunurken bir yandan vatandaşlarda İZSU yetkililerinin patlayan su borularını ve günlerce boşa akan suya rağmen tamir etmemelerine isyan ediyor.

Özellikle Ocak ayında 283 Bin 255 Metreküp kullanılan suyun Temmuz ayında 327 Bin 633 metreküp olduğu açıklandı. Yani %20 oranında artış sebebiyle yetersiz kalıyor. Özellikle akşam saatlerinde tüketimin artması sebebi ile pompalar yetersiz kalıyor. Ve kesintiler meydana geliyor. Bu sorun Ödemiş’in içme suyu için kullanılacak olan Üzümlü Barajı’nın faaliyete geçmesi ile ortadan kalkacak.

Suyun özellikle akşam saatlerinde kullanımın artması, içe suyu şebekesinden bahçe sulama yapılması, hayvan damlarında kullanılması ve yaz döneminde bu kullanımın artması, trafoların yetersiz kalması sebebiyle kesintilerin yaşandığını aktaran yetkililer vahşi sulama ve israfın önüne geçilmesi gerektiğini de vurguladılar.

Ödemiş’te 44 pompanın çalışır durumunda olduğunu ve Pıtraktan da kaynak suyunun kullanıldığını belirten yetkililer saniyede 200 litre verildiğini ancak hayvan damlarında ve bahçe sulamasında suyun kullanımının artması sebebi ile 300 litre su tüketimi yapıldığı için pompaların yetersiz kaldığını aktararak su kesintileri yaşandığını açıkladılar.

Ocak ayında toplamda 283 Bin 255 Metreküp,  Temmuz ayında toplamda 327 Bin 633 su tüketimi olmuş. Konut dışı Ocak ayında 4 bin 395 metreküp su tüketilmiş, Temmuz ayında da 25 bin 625 metreküp su tüketilmiş yani yaklaşık 6 katı bundan dolayı tüketim artışı yaşanmış.

Ocak ayında parklar ve mezarlıklarda 260 metreküp, Temmuz ayında da 5 Bin 37 metreküp su tüketilmiş.  İbadethanelerde Ocak ayı 877 litre Temmuz ayında 2 bin 210 litre tüketim gerçekleşmiş.

Ayrıca trafolardan kaynaklı sıkıntılarında yaşandığını belirten yetkililer;  Dün elektrik trafosundaki bir arızadan dolayı sıkıntı yaşandı.  Şebekeye giren bir trafo patlamış onun için de su seviyeleri düştü. Elektrik özelleşti. Bakımları yapılması lazım sıkıntılar çekiyoruz. Bayram öncesinde yaşadığımız olay 4 adet direğin aktarması çok yüklenmeden dolayı patlamış ve bundan dolayı da sıkıntı yaşadık.

Sularımız gece 12.00den sonra azalmıyor. Biz suyu şebekeye tam veriyoruz. İnsanların su tüketimleri akşam saatlerinde çoğalmasından dolayı şebekede su ve basınç azalıyor. Saniye de 200 litre su veriyorum ama 350 litreye çıkıyor.

Temmuz ayında mısır slajı kaynaklı sularının çekilmesi ve hayvan damlarında su kullanımın artışı da su kesintilerinin yaşanmasında etkili oluyor. Bir hayvanın günlük su tüketimi yaklaşık 60-70 Litre arası ama sıcak havalarda bu oran artıyor. Bir de hayvanların alt yıkaması, tankerlerin yıkanması da 200 litre bir hayvanın su tüketimi günlük 50 adet hayvanı olan bir kişi ise günde 10 tona yakın su tüketiyor. Bunlar çok büyük bir meblağlar. İçme suyu şebekemizden hayvan sulanıyor.  Bu vahşi sulamayı durdurup önüne geçmemiz gerekiyor.” açıklamalarında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi