HABER:ELİF ACUN

Şoförler ve Otomobilciler Odası Galericiler Sitesi İçin İlk Adımı Attı

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Tahir Silay Galericiler Sitesi için ilk adımı attı

Galericiler sitesi için satın alınan arsanın tapusu alındı. Şehir içi ve şehir dışı toplu hizmet verebilecek bir kompleks olması düşünülen ve 17 bin 600 metrekarelik arsaya 80 metrekarelik 48 dükkan yapılması hedefleniyor.

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Tahir Silay, “Uzun zamandır yürürlükte olan yasa gereği ev ve meskenlerin altında iş yeri açmak yasak. Sanayi Ticaret Odası ruhsat vermiyor. Bizde o yüzden böyle bir yola çıktık. Ödemiş’in çıkışında bir arsa alarak hem şehir içindeki hem de dışardan gelen misafirlerimiz için faydalı olacak bir tesis yapacağız. Galericiler sitesi için ilk adımı attık. Aldığımız arsa Yedi Bin Altı Yüz metre kare olan arsaya Seksen metre kare üzerinden 47 – 48 dükkân açmayı hedefliyoruz. Ödemiş için faydalı işler yapmayı planlıyoruz” dedi.

Pandemi Döneminden en çok etkilenen sektörün taşımacılık sektörünü oldu. Pandemi döneminde Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak desteklerini esirgemediklerini dile getiren Başkan Silay, “ Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı olarak pandemi döneminde maliyeti artan şoför sayısı, kazancı düşen kamyoncu, otobüsçü, halk otobüsçüleri ve özellikle öğrenci servisleri biliyorsunuz pandemi döneminin ortaya çıkması ve okullar kapanması ile çoğu aracımız pek fazla iş yapmadı. Biz oda olarak şoförlerimize mazot yardımı yaptık. Ayrıca araçlarımızın her hafta dezenfekte işlemini İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi destekleri ile Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak gerçekleştiriyoruz. Bunun haricinde maske yaptırarak üç ay boyunca ücretsiz maske dağıtımında bulunduk. Şoförlerimiz için elimizden gelen her yardımı yaptık yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Ödemiş Şoförler ve Odası Başkanlığı olarak ileriye dönük hedeflerinin bulunduğunu belirten Başkan Silay, “ Tüm şoför arkadaşlarımızın her zaman yanındayız 7/24 hizmetlerindeyiz. Bütçe meselesi tam olarak şoförlerimizden aldığımız aidatlara bağlı. biz elimizden geldiği kadar ileriye dönük destekler için hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi