HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Demircili Mahallesinde bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yapılan alım programına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Demircili Mahallesi Muhtarı Ülkü Coşkun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Demircili Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Coşkun, İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevli personel ve karakılçık buğdayı üreticileri katıldılar.

BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş buradaki konuşmasında, “Ektirdik. İşlettik baktırdık ve bugünde hasadını yapıyoruz. Çiftçilerimize destek vermeye çalışıyoruz. İlk başta 7 Liraya alacağımız alacağız dediğimiz Karakılçık buğdaylarını bugün çiftçilerimizden 14 Liradan geriye alıyoruz. Başka Tarım Mümkün demişti Tunç Başkanımızın ve Başka Bir Tarımın mümkün olduğunu çiftçilerimize de gösterdik. Çiftçilerimizi de destek verdik. Güzel şeyler yaşattık. İnsanların cepleri para görecek. Daha güzel şeyler olması lazım ama iklim şartlarından dolayı sıkıntılarda yaşayabiliyoruz. Ama Bugün burada Demircili Mahallesi Kooperatif Başkanım da burada onun da söyleyecek oldukları şeylerde vardır. Tunç Başkanımız ikinci Cemre açıklamasını Ödemiş’ten yaptı. Bu ikinci Cemrenin ürünlerinden bir tanesi büyükşehir belediye Başkanımıza, İztarım çalışanlarına, İztarım bölge ve genel müdürümüze, İzmir tarım dairesi müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde burada çiftçilerimiz para kazanıyor. “Başka Bir Tarım Mümkün” dedi.

BÖLGEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Demircili Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Coşkun, “Kurda kuşa diyerek başladığımız Karakılçık Buğdayı ekimine bugün hasadını yapmış durumdayız. Bunu da Büyükşehir vasıtasıyla önce 10 TL daha sonra güncel şartlara göre 14 Lira gibi bir fiyatla alınarak müstahsilimizin yüzü gülmüş durumda herkes memnun önümüzdeki yıllarda ekimin daha fazla olacağı göz önünde bulundurularak, Büyükşehir Belediyemizin Başka Tarım Mümkün stratejisini daha iyi bir yol alması için çalışmamız gerektiği konusunda bilgi vereyim. Biz burada aldığımız buğdaylarda elbette ki denetimsizlik sonuçlarını bazı buğdaylarımız çöplü burada da Ödemiş Tarım İlçe Müdürlüğüne duyuruda bulmak istiyorum. Bölgemiz de ekilen ekinlerin biçerlerin daha iyi denetlemesi daha verimli ve daha temiz buğdayların alınarak, kullanıma açık olması için herkes den bir yardım ve destek bekliyoruz. Bugün burada başlattığımız karakılçık buğday alımının bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Demircili mahallesi Muhtarı Ülkü Coşkun, “Mahallem adına yapılan bu güzel çalışma için İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve Tunç Soyer başkanıma mahallem adına teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel olması için bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerinden eminim kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR 14 LİRADAN ALIM YAPIYOR

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Üreticilerimiz, mahalle muhtarımız, kooperatif başkanımız ve Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş buradalar arkamızda da Karakılçık buğdayının alımı var. Bu alımı gerçekleştiren de büyükşehir belediyemiz Tunç başkanımız bunları ektirirken söz vermişti, ‘Biz üreticiyi mağdur etmeyeceğiz.  Fiyatının iki katı fiyatla alacağız’ diye onu söylediğinde yaklaşık 3 Liranın üzerindeydi. Daha sonra o fiyatımız 10 TL’ye çıktı. Şimdi de 14 Liradan alım yapıyor. Ödemiş Belediyesi olarak biz de aynısından ekim yaptık. Bunun karakılçık olmasının nedeni de insanın gerekli olan kromozom yapısından kaynaklı olan insan sağlığı, bir de değerli olan bu bunu gelecek yıl bugün 255 dekar yerde çiftçiyle buluşturduysak, gelecek yıl en azından Bin dekar olmalı ve çiftçi sayısı da 100 olmalı gittikçe bu bölge bu anlamda eli de güçlensin kooperatif başkanlarımızın üretici ile buluşmasında yüzü ağarsın muhtarlarımız da bu konuda önderlik yapıp yardımcı oluyorlar. Köseler muhtarımız da burada üreticinin korunması adına Tunç başkan ”Başka bir tarım mümkün” demişti. Bugün bununda uygulandığını uygulanabildiğini muhtarlarımız aracıyla, kooperatif başkanlarımız ve üreticilerimiz birlikte bu bağlantı sağlandığı zaman gerçekten üreticimiz bunu üretmeyi biliyor. Ama önemli olanda alın terinin karşılığını alabilmesi bugünde bunun sağlandığını görüyoruz. Büyükşehirden arkadaşlarımız da burada yine yerel hizmetler koordinatörümüz Hikmet beyde burada Tunç başkanımız adına da biz de buradan Tunç başkanımıza yürekten selam gönderiyoruz. Teşekkürler Tunç başkan, senin sözünü üreticimiz yerine getirdi bundan sonra çok daha iyi üreticimize yönelik, koruma, üreticinin yaşamasına yönelik projelerinizi bekliyoruz. Ve onlarla alakalı projelerinin hayata geçmesine yönelik biz de her zaman onun yanında ve destekçisi olacağız. Çünkü biz biliyoruz. Üretici, köylü, çiftçi üretirse Türkiye mutlu olur. Üretici mutlu değilse Türkiye’de mutlu olmaz. Üretici kazanırsa esnaf kazanır, sanayici kazanır, kooperatiflerimiz kazanır, yardımcı olur. Tüketici olan bizler de kazanırız. Bu duygularla üretimiz hayırlı olsun, hasadımız bereketli olsun, emeği olan üreten arkadaşlarımız da buradan bizlerin yüzünü Tunç başkanımızın yüzünü kooperatif başkanımızın yüzünü kara çıkarmadı. Buğdayımız karakılçık ama yüzler kara olmasın dileğimiz o üreticilerimizden ve Kooperatif başkanımızdan ricamız eğer doğru gitmeyen bir şey varsa onu da duymak bilmek isteriz ki gelecek yılda bunu tekrarlamayalım” dedi.

Editör: Haber Merkezi