Haber / Dilek ACAR

Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Ödemiş’te faaliyet gösteren 1350 esnafa 2020 yılı içerisinde kredi desteği sağladı.

Koronavirüs sebebiyle zorlu günler geçiren esnafın daima yanında olduklarını belirten Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, “Hazine ve Maliye Bakanlığının Koronavirüs salgını nedeniyle alınan ekonomik tedbirler kapsamında esnaf ve sanatkârların faaliyetlerine destek olmak amacıyla geliştirilen Esnaf Destek Paketi Ödemiş’te faaliyet gösteren 1350 esnaf ve sanatkârımıza 2020 yılı içerisinde toplam 54 milyon TL kredi desteği sağladık.  Bunun dışında ödemesi gecikmiş veya ödeme yapamayacak olan esnaflarımızın da mevcut kredilerini yapılandırmada yardımcı olduk”

VİDEO HABER İÇİN LİNK https://www.facebook.com/yerelguc/videos/387837818977345

kooperatife gelerek sıkıntısını arz eden esnafa da destek olduklarını belirten Usluca, “Zorlu süreç devam ediyor.  Yapılandırma yapmış yine taksitlerini ödeyemeyen güçlük çeken esnaflarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yapılandırmayı kaçıranlar olduysa yapılandırma için başvuruda bulunabilirler. Ayrıca bağkur emekli başvurusunda bulunup borcu çıkan esnaflarımızın emeklilik ödemeleri konusunda da yardımcı oluyoruz. Birebir yüz yüze görüşerek çözüm yolu buluyoruz” dedi.

Usluca, “Kooperatifimiz aracılığı ile kullanılan kredinin faiz oranı yıllık yüzde 4.5, 3 aydan 3 aya ödeme  yapılıyor. Üst kredi limitimiz 200 bin TL.  Ekonomiyi canlandırma adına, borç ödeme de sıkıntı çeken tüm esnafımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi