HABER:SÜLEMAN GÜLEROĞLU

Birgi Mahallesinde yapılan etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler, Ödemiş Belediyesi Park Bahçe işleri müdürü Seher Gözlü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, İzmir Büyükşehir Belediyesinden Hüseyin Uyan, Birgi Mahallesi Muhtarı Mutlu Sulukan ve Park Bahçe personelİ katıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bugün burada Orman Haftası nedeniyle bir araya geldik. Şu an Birgi’deyiz. Neden Birgi çünkü Birgi UNESCO’nun kalıcı listesinde yer alması adına çabalarımız var o çabalarımızın burada yetişen bitkisi, İnciri, zeytini nasıl varsa bu bölge marka ağacıyla beraber anılsın istiyoruz. Onun içinde Erguvan ağaçlarını bu bölgede dikiyoruz. Birçok yere diktik. Çamlarımız bazı yerlerde kurudu onları kestik. onların yerini de Ihlamur diktik. Emeği olan Park Bahçe müdürümüz ve değerli personelimize teşekkür ediyoruz. Dileriz ki bu ağaçlar tutacak. Birgi değince akla Erguvan gelsin istiyoruz. Daha sonra İmam-ı Birgivi’de de yapacağımız düzenlemelerde eksik olan her yerde çamdan daha çok mutlaka Ihlamur ağacı dikeceğiz, hiç değilse çiçeği ve kokusu var. Bir de erguvanın çiçeğiyle Birgi’ye apayrı mevsiminde rengârenk olmasını istiyoruz. Diktiğimiz ağaçlar Hayırlı Uğurlu olsun. Bakımları da önemli muhtarımızdan buradaki komşularla birlikte rica edeceğiz” dedi.

Birgi Mahallesi Muhtarı Mutlu Sulukan, “Orman Haftası nedeniyle dikmiş olduğumuz ağaçlandırmayı Birgi Unesco dünya mirasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Birgi’mizin değeri bambaşka bu nedenle Başkanıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi