HABER:DİLEK AYVALI

Program Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımının Konseri ile başladı. Ardından Tire Halk Eğitim Merkezi’nin 15 El Sanatı öğretmeni tarafından ‘İleri Dönüşüm Projesi’ tarafından hazırlanan 50 kıyafetten oluşan defile sahnelendi.

Programda konuşan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, “Hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yılsonu şenliklerimize hoş geldiniz. Geçtiğimiz 2 yılda pandemi nedeniyle kurs ve kursiyer sayımız azaldı. Hem de yılsonu şenliklerimizi yapamamıştık. Bu eğitim yılında şartların normale dönmeye başlamasıyla bizlerde çalışmalarımıza hız verdik. 2021-2022 eğitim yılının başından bu yana halk eğitim merkezi müdürlüğü olarak çeşitli alanlarda birçok kurs açtık. Bu kurslar halkımızın istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak ve alan taraması yapılarak açılan kurslardır. Bu kurslarımız mesleki ve genel kurslar olarak 2 grupta toplanmaktadır. Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında 783 kurs açtık” dedi.

Daha sonra Tire Halk Eğitimi Merkezi Eğitmenleri Halil ve Gülcan Altın’ın hazırladığı İzmir’de düzenlenen halk oyunları yarışmasında birincilik alan ekip gösterisini sundu.

Program Tire Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nun konseri ile sürdü.

Konsere Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Bedia Akartürk konuk sanatçı olarak katıldı. Bedia Akartürk, sesi ile Tirelileri bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Bedia Akartürk’e Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu çiçek ve plaket takdim etti. Kaymakam Çobanoğlu, “ben kendisini Karaman Sarıveliler Kaymakamı iken bundan 20 yıl önce Göktepe kasabasında ilk kez dinleme fırsatı bulmuştum. 20 yılda ne sesinden bir şey kaybetmiş ne enerjisinden bir şey kaybetmiş. Ben kendisine sağlıklı huzurlu uzun ömürler diliyorum. Geldiği için de çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçı Akartürk de Kaymakam Çobanoğlu’na teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi