HABER:BURCU TUNÇ

E –Twinning; iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için oluşturulmuş bir topluluk.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve farklı okullardan 62 öğrenci ve 8 öğretmen kültürel mirasımızın korunması, sözlü geleneğimizin yaşatılması ve bunları nesilden nesile aktarabilmek adına E-twinning projesi kapsamında ninnileri derlediler.

Ödemiş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Öznur Akbulut, Neşat Yılmaz ve Emine Uyar’ın, Hulusi Uçaçelik Anadolu lisesi öğretmenlerinden Figen Ergen’in destek verdiği projede 9. 10. ve 11.sınıf öğrencileri çalışma yaptı.

 Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Figen Ergen yaptığı açıklamada, “Ödemiş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hulusi Uçaçelik Anadolu lisesinin birlikte yaptığı ‘Ezgilerin Gücü E-Twinning projesi’ Ocak ayından itibaren aktif olarak çalışıyor. Bu zaman aralığında öğrencilerimiz Türkiye’nin bütün bölgelerindeki ve Dünya’daki ninnileri araştırdılar. Ve bir dijital dergi oluşturdular. Şu an öğrencilerimiz ninelerinden, büyüklerinden ve kendi seslerinden oluşturdukları ninnilerle ilgili çeşitli video klipler çekme aşamasındalar. Proje Ödemiş’ten 2 okul aynı zamanda farklı illerden 4 kardeş okul ile birlikte yürütülüyor. Antalya’dan 2, Kahramanmaraş’tan 1 ve Mersin’den 1 olmak üzere toplam 6 okul proje ortağı. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra bir dijital dergi oluşturduk ve E -Twinning platformuna yükledik. Çıktıları alıp öğrencilerimize dağıttık konuyu yaygınlaştırdık. Öğrencilerimiz E -Twinning projesi ile diğer şehirlerdeki öğrencilerimiz ile çok rahat kaynaşıyorlar ve beraber bir ürün ortaya çıkarabiliyorlar” dedi.

Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesinden E–Twinning projesi takım kaptanı Gürcan Orhan Aksay ise 26 Nisan 2022 Salı günü saat 16.30’da Ödemiş Belediyesi kültür merkezinde güvenli içerik ve siber güvenlik ile ilgili bir konferansın yapılacağını ve tüm öğrencileri beklediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi