HABER:DİLEK AYVALI

Dün Küçükkale Mahallesinde yapılan protestoya da katılan Başkan Taşlı şunları kaydetti, “Halkı Bilgilendirme toplantısına katılım olmadı.

Küçükkale, Büyükkale, Üzümler, Mehmetler, Alaylı, Akyurt, Halkapınar  mahallesini kapsayan, çok büyük bir bölümü ormanlık ve tarım alanı olan bölgede açılmak istenen 5 adet maden ocağına karşı çok büyük tepkiler verildi.

26 Ekim Salı günü saat 13.30’da Küçükkale Köyü meydanında halkı bilgilendirme toplantısı yapılacaktı. Ancak köy meydanında çok fazla sayıda kurum temsilcileri ve köylüler, halkı bilgilendirme toplantısına katılmayacaklarını, projeyi istemediklerini, protesto ettiklerini, iptal edilmesi gerektiğini kuvvetle dile getirdiler.

Kartaldağı koruma ve dayanışma platformu temsilcisi Zeynel Aydın'ın, İzmir Barosu başkanı Özkan Yücel'in ve Tire belediye başkan yardımcısı Gökhan Hızlı'nın konuşmalarında projenin ÇED dosyasının yanlışlarla dolu olduğu, projenin tam bir yıkım olduğu, gerçekleşmemesi için her türlü yasal hakkın kullanılacağını dile getirildi.

Ardından Valilik ve Çevre Şehircilik müdürlüğünden gelen görevli memurlar durumu tutanak haline getirerek görevini tamamlayıp köyden ayrıldılar.

Çevre mücadelesine Ödemiş’ten destek için giden grupta Efe Dağcılık-Kozader üyeleri de vardı.

Ödemiş Kent Konseyi başkanı Mehmet Taşlı, Usta siyasetçi Necati Tatlı ve Efe dağcılık Yönetim kurulu üyemiz İbrahim Oruç'da katılım sağladılar.

Ödemiş Kent Konseyi başkanı Mehmet Taşlı:

"Yeryüzünün en bereketli topraklarında doğamıza tarıma insana ve her türlü canlıya çok büyük zararlar verecek bu projeyi istemiyoruz. Olmaması için elimizden geleni yapacağız gerekli desteği vereceğiz.

Havzamızda dünyada  ülkemizde yapılan her türlü çevresel zararlara yol açan faaliyetlere karşıyız.

Bugün Kartaldağını savunmak için çok sayıda kurum ve bölge halkı biraraya geldiler ve havayı suyu toprağı yani yaşamı savundular.

Katılımcıları kısaca saymak gerekirse eğer,

Kartal Dağı Koruma ve Yardımlaşma Platformu, Tire dağcılık kulübü, Başköy'de Jeotermale hayır Platformu,

Efe dağcılık, Kozader, Egeçep, İzmir Barosu, Aydın Yaşam ve Ekoloji derneği, Çine yaşam platformu, Tire deki ilgili stklar ve CHP ve iyi siyasi parti temsilcileriyle tire belediye başkan yardımcısı Gökhan Hızlı ve personeller katıldı."dedi.

Kent konseyi başkanı Mehmet Taşlı: Kartal dağında kurulması planlanan ocak projesinin Çed değerlendirmesi Halkı Bilgilendirme toplantısında bölge halkı projeye tepkilerini gösterdiler. Bizlerde Havzamızda olacak her türlü çevreye zarar verecek çalışmalara karşı duyarlıyız.

Suyu havayı toprağı koruyalım.

Çevreyi hor gören geleceği zor görür. İlkesiyle hayatı canlıyı insanı sonuna kadar korumaya savunmaya devam edeceğiz."dedi.

Usta siyasetçi Necati Tatlı'da" Toprağını ormanını savunan köylülerimizin çevre mücadelesini destekliyorum. Hiç bir proje ve maddi değer canlıdan insandan daha değerli değildir.

Bu projeden vazgeçilmelidir. Onaylanmamalıdır.

İlgili kurumların ve görevlilerin gereğini yerine getireceğine inanıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi