YERELGÜÇ/BURCU TUNÇ

Ankara Tasarımcılar ve Modacılar Derneği tarafından düzenlenen İmge Moda Tasarım Yarışması moda ve tekstil sanayii alanında kariyer hedefleri olan yetenekleri, Türkiye de üretici firmalar ve profesyonel tasarımcıları, sektöre ilgi duyan tasarımcı adaylarını sektör bünyesinde üreticiler ile buluşturmak ve geleceğin tasarımcıları olabilecek yetenekleri tasarıma yönlendirilmesini sağlamayı hedefleyen bir etkinlik.

İmge Moda Tasarım Yarışmasına katılan Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarım teknolojileri alanı 12. Sınıf öğrencisi Ayşegül Bacak üniversite ve moda akademileri öğrencileri arasında finallere kalan 2 lise öğrencisinden biri oldu.

Moda Tasarım Bölümü Alan Şefi Zerrin Aslantaş Yerel Güç mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Moda tasarım alanı, ismi ve içeriği son yıllarda değişerek meslek liselerinde geçerliliği olan bir bölüm haline geldi. Öğrencimiz yarışmalara katılmayı zaten istiyordu. Geçtiğimiz senenin birincisi olan yarışmacının defilesine katılmıştık ve Ayşegül bana gelip bende sizi bir gün böyle gururlandıracağım demişti. Gerçekten de başardı. Bu yarışmada moda akademisi ve üniversite öğrencileri vardı. Bir lise öğrencisi olarak Ayşegül’ün onların arasında finallere kalması bizi çok gururlandırdı. Bizler okulumuza gelen öğrencilerimize üretim becerisi kazandırıyoruz. Burada meslek liselerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Bu anlamda gelecekte projeler üreten ve tasarımlar yapan bireyler olarak yetişiyorlar. Ve iş imkânları daha fazla oluyor. Öğrendikleri bilgi becerilerle hem yurt içinde hem yurt dışında aranan kişiler oluyorlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi