HABER:SEÇİL GEZİCİ

Gengörü, ’’21 Ocak  itibariyle  ilçemizde resmi ve özel okullarda toplam 20 bin 881 öğrencimiz karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi. 7 Şubat 2022 Pazartesi günü iki hafta aradan sonra tekrar eğitim öğretime başlayacaklar"

YARIYIL TATİLİNDE ÖĞRENCİLERE ÖDEV YOK

Gengörü, "Yarıyıl tatilinde bakanlığımızın  öğrencilere ödev verilmemesi talimatı oldu. Ders çalışmalarını tavsiye etmiyoruz. Daha serbest davranmalarını gezmelerini, dinlenmelerini, oyun oynamalarını tavsiye ediyoruz. Ödemiş imkanları çerçevesinde Birgi, Gölcük, Bozdağ ve şehirdeki kültür-sanat, spor faaliyetlerine katılmalarıni daha dinç ve istekli bir şekilde ikinci döneme başlamalarıni daha uygun buluyoruz" dedi.

ÖDEMİŞ MİLLİ EGİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Gengörü açıklamasının devamında, "6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitim yapılması konusunda karar alındığında ve  süratle okullarımızın fiziki ortamının okul müdürlerimizle birlikte kısa zamanda eğitim öğretime hazır hale getirdik. Ardından bakanlığımızın ve işkur müdürlüğünün projesi kapsamında temizlik çalışanlarını okullarımıza görevlendirip hijyen ve sağlık tedbirlerini aldık. Pandemi koşulları çerçevesinde okullarımızda maskeler dağıttık, dezenfektan temin ettik, öğretmenlerimizin aşı olmasını tavsiye ettik, aşı olmayanların pcr testi vermesini istedik. Bu minvalde derslerimiz devam etti. Yıl boyunca bu konuda istikrarlı bir şekilde taviz vermeden uygulamalarımızı devam ettirdik. Sınıflarda bir vaka olduğunda kişiyi tecrid ettik lakin iki vaka olduğunda sınıfı kapatarak önlemler aldık ve çok büyük bir sorun olmadan ilçemizde sağlıklı bir şekilde dönemi tamamladık" dedi.

Editör: Haber Merkezi