Kültür Sanat Meclisi ve Kadın Meclisi’nden gelen önerilerin görüşüldüğü toplantıda seçimleri tamamlanmış olan meclislerin yürütme kurulu üyeleri ve konsey yürütme kurulu üyelerinin bir araya geleceği bir koordinasyon toplantısının Kasım ayı içinde yapılması kararlaştırıldı.

KÜLTÜR SANAT MECLİSİ’NDEN MERKEZDE ‘KÜLTÜR MERKEZİ’ TALEBİ

Toplantının birinci kısmında Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na sunulan öneri ve eki olan bildiri görüşüldü. Öneriyi, toplantıya katılan Kültür Sanat Meclisi Başkanı Nezihe Uzunkol okuyup konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Uzunkol, kültür sanat etkinliklerinin şehrin uzak bölgelerinde yapılması nedeniyle yeterli ilgiyi bulamadığını tespit ettiklerini belirterek, “Bu tür etkinliklerin daha merkezi bir konumunda yapılması için Belediye’mizden talebimiz var” dedi.

Uzunkol, meclis olarak kültür sanatın daha merkezi bir bölgeye alınması gerektiği tespitinden yola çıkılarak bir metin hazırladıklarını ve bu metni Ödemiş’teki kültür sanat çevrelerinin imzasına açacaklarını söyledi. Uzunkol şunları kaydetti: “Önceden bu amaçla kullanılan Halk Evleri adası olarak değerlendirilen, Park Kafe, Sinema, Emlak Servisi ve Kızılay binalarının bulunduğu bölgenin Ödemiş Belediyesi tarafından yeniden kültür sanat etkinliklerine tahsis edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kamuoyunda bu bölgede bazı değişikliklerin yapılacağı ve bazı sözleşmelerin sona erdiği yönünde bilgiler dolaşıyor. Belediye hizmet birimlerinin taşınmasıyla boşalacak kısımların kültür sanat etkinlikleri için kullanılmasının halkın ulaşımı ve katılımı açısından yararlı olacağını düşünüyoruz.” Toplantıya katılan Kültür Sanat Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sadettin Şanlı da “Son dönemde düzenlenen bazı kültürel etkinlikler, merkeze uzak yerlerde gerçekleştirildi. 300-500 kişinin rahatlıkla izleyici oyabileceği, çok sayıda insanın yürüme mesafesindeki Park Kafe yanındaki bahçe ile emlak servisinin bu amaç için tahsis edilebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalardan sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulu da Belediye birimlerinden boşalacak alanların kültür-sanat etkinliklerine tahsisi konusunda Ödemiş Belediyesi’ne başvuru yapılmasına ve konuyla ilgili Kültür Sanat Meclisi’nce kaleme alınan bildirinin basın ile paylaşılmasına oybirliğiyle karar verdi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Toplantıda görüşülen diğer bir konu da Kadın Meclisi’nden gelen öneri oldu. Konu hakkında bilgi veren kadın meclisi başkanı Açelya Bağlı Keskin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde konuya dikkat çekmek istediklerini belirterek program hakkında bilgi verdi. Kadın Meclisi’nin, ilgili kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların davet edileceği ve kadına yönelik şiddet olgusunun çeşitli yönlerden ele alınacağı bir panel düzenlenmesi önerisi masaya yatırıldı. Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, bahsi geçen öneriyi kabul ederek gerekli hazırlıkların yapılmasına karar verdi.

YÜRÜTME KURULLARI BİRARAYA GELECEK

Kültür Sanat Meclisi ve Kadın Meclisi’nin önerilerinin ardından Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile seçimleri tamamlanan meclislerin yürütme kurulu üyelerinin bir araya gelmesi ve yeni döneme yeni bir başlangıç yapılması konusu değerlendirildi. Çalışmalarda koordinasyon sağlanması, üyelerin tanışması ve işbirliğinin artırılması gibi amaçlar gözetilerek geniş katılımlı bir hafta sonu toplantısının yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.

ÖDEMİŞSPOR’A DESTEK ÇAĞRISI

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yürütme Kurulu Üyesi ve Ödemişspor Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burak Can Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu ve meclisleri Ödemişspor’un iç saha maçlarında tribünde olarak ilçemizin takımına destek vermeye davet etti.

Ağırlıklı olarak Ödemiş’te yetişen gençlerden oluşan bir kadro inşa ettiklerini aktaran Can, “Kulübümüzün mali yapısını dengeye getirdiğimiz gibi, ilçemizde yetişen yetenekli oyuncularımızla başarılı olmayı amaçlıyoruz. İnsani ve ekonomik kaynakları en verimli şekilde değerlendirerek sportif başarımızı üst düzeye çıkaracağımıza inanıyoruz. Konsey yönetimimizi, üyelerimizi ve tabii ki tüm halkımızı Ödemişspor-Güraltay maçında takımımıza destek olmak için 7 Kasım Pazar Günü saat 14.00’te Saraçoğlu Stadyumu’na davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi