Toplantı gündemi; önceki dönem çalışmaların değerlendirilmesi, meclis ve çalışma gruplarından gelen tavsiye kararlarının görüşülmesi, Ödemiş Kent Konseyi Yönergesinde değişiklik yapılması, eylül ayı olağan genel kurul toplantısının tarihinin belirlenmesi konularından oluştu. Ayrıca Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Ümran Ateş ve Melis Çakıroğlu tarafından yapılan öneriler de gündeme alınarak görüşüldü.

Taşlı: “Kentimizi ilgilendiren konularda katılımcı bir anlayış ile ortak akıl ürünü olan görüşler oluşturmaya devam edeceğiz.”

Toplantının açılış konuşması Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı tarafından yapıldı. Pandemi sürecinde birçok alanda olduğu gibi Kent Konseyi çalışmalarında da belirli zorluklarla karşılaşıldığını vurgulayan Taşlı, “Pandemi koşulları nedeniyle birçok meclisimiz normal bir çalışma dönemine göre daha az toplantı yapabildi, yine de yürütme kurulumuzla, meclis ve çalışma gruplarımızla kentimize dair çalışmalarımıza devam ediyoruz. Genel sekreterimiz Sayın Yücel Uğur Uçar’ın atamasının gerçekleştirilmesi de çalışmalarımızın koordinasyonu ve ilgili kurumlar nezdinde takibi noktasında ivme kazanmamızı sağladı. İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında çaba gösteren yürütme kurulu, meclis ve çalışma grubu üyelerimize ve genel sekreterimize teşekkür ederim. Kentimizi ilgilendiren konularda katılımcı bir anlayış ile ortak akıl ürünü olan görüşler oluşturmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ödemiş Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Eylül’de

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Eylül ayında yapılması gereken olağan seçimsiz genel kurulun tarihi üzerinde görüşüldü. Yapılacak olan toplantının tarihi 21 Eylül 2020 olarak belirlendi. Başkan Mehmet Taşlı tarafından önerilen yönerge değişikliği hakkında konuşuldu. Yürütme kurulu üye sayının genel kurul üye sayısına oranla belirlenmesinin katılımcılığı artıracağını vurgulayan Taşlı, “ Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun üye sayısı Genel Kurul üye sayısının en az %5’i olmalı, bu katılımcılığın ve çok sesliliğin artırılması açısından olumlu bir adım olacaktır. Şu an yürütme kurulumuz ben dahil10 kişiden teşekkül ediyor, yönergede yapmak istediğimiz değişiklikle bu sayı bir sonraki seçimli genel kuruldan itibaren 12’ye çıkacak.” dedi.
Toplantı, Çevre, Şehircilik ve İmar Meclisi’nin tavsiye kararlarının görüşülmesiyle devam ederken, bu kararların Esnaf Meclisi’nin de gündemine taşınması üzerinde görüş birliğine varıldı. Ardından Sokak Hayvanları Çalışma Grubu’nca alınmış tavsiye kararları hakkında konuşulup, bu kararların belediye ve ilgili kurumlara gönderilmesine karar verildi.

Ateş: “Engelli bireyler tedavi merkezlerine ulaşımda güçlük çekiyor.”

Yürütme kurulu üyeleri tarafından sonradan gündeme alınan iki konunun görüşülmesiyle toplantı tamamlandı. Bu konulardan birinci Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ümran Ateş tarafından gündeme alınması tavsiye edilen bedensel engellilere yönelik gerekli imkanlarla donatılmış bir transfer aracının bulunmayışı konusu oldu. Çevre ilçelerde, engelli bireylerin il ve il dışı tedavi merkezlerine transferlerini sağlayacak uygun donanımlı araçların bulunduğunu vurgulayan Ateş, “Ödemiş’te böyle bir aracın eksikliği söz konusu, engelli bireyler tedavi merkezlerine ulaşımda güçlük çekiyor, bu eksikliğin giderilmesi gerekir” dedi. Kent Konseyi Yürütme Kurulu bu konunun Ödemiş Belediyesi’ne aktarılmasına karar verdi.

Çakıroğlu: “Öğrencilerimiz uzaktan eğitime uzak kalmamalı.”

Görüşülen son konu ise pandemi önemleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve donanım eksiği nedeniyle eğitime erişim güçlüğü çeken öğrenciler oldu. Konu, Yürütme Kurulu Üyesi Melis Çakıroğlu tarafından gündeme getirildi ve üzerinde görüşme açıldı. Bu problemin aşılmasında dayanışmanın önemine vurgu yapan Çakıroğlu, “Çeşitli il ve ilçelerde belediyeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerin bilgisayara kavuşması için yardımlaşma kampanyaları düzenleniyor. Ödemiş’te de aynı yaklaşımı sergilememiz gerektiğini düşünüyorum. Başta Ödemiş Belediyesi ve destek olmak isteyen tüm kişi ve kurumların katkısıyla öğrencilerimizin uzaktan eğitime uzak kalmamaları için bir kampanya düzenlemeliyiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi