HABER:BURCU TUNÇ

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası tarafından Zeytinlikte bulunan Gölland Tesislerinde bir iftar yemeği düzenlendi. Yemekte mesleki eğitimin önemine değinilerek bu konuda yapılması gerekenler üzerine konuşuldu.

İftar yemeğine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Necati Gülgen, Ödemiş Sarraflar Odası Başkanı Şerif Naz , Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy , Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Kızılay Ödemiş Şube Başkanı Mahmut Badem, okul müdürleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

“BU KONUDA ÖNCÜ OLMAK İSTEDİK”

Gerçekleşen iftar yemeği programı sonrası konuşmasını yapan Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanı Ali Bozkan, “Yapmış olduğumuz iftar yemeği ve istişare toplantımız öğrencilerimize işyerlerimize hayırlı olsun. Çocuklarımızın hem lise eğitimlerini hem de meslek edinmelerini kendi ayakları üzerinde durmalarını ve kötü alışkanlıklarından kurtulabilmeleri için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bunun en büyük desteğini oda başkanlarımızdan, müdürlerimizden, branş öğretmenlerimizden, halkımızdan alacağız. Yapacak olduğumuz çalışmalar hem çocuklarımızın hem de bütün mesleklerin geleceğini inşa edecektir. Katılım sağlayan, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİME ÜLKEMİZİN İHTİYACI VAR”

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy “Seçimden sonra Ali başkanımızla bir araya geldiğimizde geçtiğimiz Ocak ayından itibaren milli eğitim bakanlığımızın başlattığı yeni uygulamasıyla ilgili olarak diğer oda başkanlarımız ile de yaptığımız görüşmeler neticesinde bu konuyla ilgili tekrar toplanalım ve duyuralım istedik. Şubat ayı itibariyle tüm meslek liselerimiz çıraklık eğitim merkezi gibi mesleki eğitim merkezi haline geldi. Akademik yönü düşünmeyen çocuklarımız için çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Hem  9.10.11. sınıfta  1 gün okula gidecekler  diğer günlerde işyerlerinde çalışıp asgari ücretin yüzde 30 oranında maaş alacaklar.12.sınıfta asgari ücretin yüzde 50 oranında maaş alacaklar yine bir gün okula gidip hem çalışacaklar.4 sene sonunda hem  ustalık belgesi hem de meslek lisesi diploması alacaklar. Çocuklarımız için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Mesleki eğitime ülkemizin ihtiyacı var. Öğretmenlerimiz ve müdürlerimizden istirhamım önümüzdeki günlerden itibaren 8.sınıftaki öğrencilerimizi değerlendirelim. Mesleki eğitime yönelebilecek öğrencilerimizi yönlendirelim” dedi.

“AMACIMIZ SEKTÖRLERE FAYDALI BİR ALAN OLUŞTURMAK”

Projeyle ilgili bir slayt  gösterisi sunan Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Taşbaşı, ‘İlçemizde mesleki eğitim veren okul sayımız yedi tane. 2 bin 384 öğrencimiz var. Amacımız bu sayıyı yukarı çekmek hem öğrencilerimize, hem sektöre faydalı bir alan oluşturmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR AÇIK”

Başkan Eriş, “Ülkemizin önemli bir açığını dile getirmek adına düzenlenen bu toplantı için teşekkür ediyorum. 1981 yılında meslek lisesine tayin olduğumda öğrenci sayısı azdı. Müdürümüz beni görevlendirdi. Ödemiş,  Kiraz, Beydağ’ın dağ köylerinde öğrenci aradık. O zaman ki şartlar zordu. Biz o sene 84 öğrenciyi okula taşıyarak ancak okulun ve öğrencilerin devamlılıklarını sağlayabildik.  Örneğin Biosun katı atık merkezimize makine mühendisi bulabildik. Ancak 6 tane ara eleman makine teknikeri bulamadık. İş var ama uygun insan yok. İşletmelerin güçlü olması açısından da işletmelerdeki eğitimin çok yararlı olacağına inanıyorum. Eğer Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu  lisesinde aşçılık bölümü öğrencilerimiz açıkta kalmıyorsa demek ki amacına uygun demektir. Bu konuda belediye olarak da elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi