HABER:DİLEK AYVALI

Törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu ile daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Törende Tire Akyurt Köyü Muhtarı Zihni çetin Atatürk Anıtına çelenk sundu ve ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Tire Akyurt Köyü Muhtarı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Çetin konuşmasında, “Muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlara, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri. ıle bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vızyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim "Muhtarlar Günü" olarak kabul edilmiştir. Biz Muhtarlar bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Muhtarlar en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar bir yandan milletimizin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diger yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Tüm muhtar arkadaşlarımız mahalle ve sokağındaki vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Mahallemizin sorunlarını önceliklerine göre, doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Mahallesinde, köyünde yetimin, garibanın, öksüzün, her türlü eksiklerini bilen muhtarlardır.

Muhtarlar olarak kendi adıınıza değil, temsil ettiğimiz mahalle sakinleri adına yetkili makamlara taşınılan sorunların çözümüne olan katkılarından dolayı kamu kurum ve kuruluşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gerek milletimiz, gerekse devletimiz adına önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlanmıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza Allahtan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı bir ömür dilerim. Tüm muhtarlanmızın 'Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından muhtarlara Tire Öğretmenevinde ikramda bulunuldu.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, muhtarlara Tire Gölet Restoranda öğle yemeği ikram etti.

Editör: Haber Merkezi