Ölüm Yolu’nda sona doğru”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel yolun yıl sonuna doğru yetişeceğini kendilerine söylendiğini belirterek “müteahhit tarafından bana gelen bilgiye göre yolun yıl sonuna kadar tamamen bitmiş olacağı. Ama dediğim gibi 2-3 milyonla olacak işler değil bunlar. Ciddi bir bütçe ayırmaları lazım” dedi.  Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda vatandaşın trafik kazalarında sonucunda ölmesine neden olan ve kamuoyunda ‘ölüm yolu’ olarak anılan Tire-Belevi yoluyla ilgili sona doğru geliniyor. 2013 yılında yapımına başlanan 22 kilometrelik yol için 2023 yılı yatırım programında 2 milyon 372 bin TL ayrılırken yolun yılsonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi.

SON 4 KİLOMETRE KALDI

‘Ölüm Yolu’nu pek çok kez meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, yolun son 4 kilometrelik kısmının kaldığını ifade etti. Tire-Belevi yolunun inşası için ek ödenekler ayrıldığını belirterek “Yaklaşık 4 kilometrelik bir kısmı kaldı o yolun. Yakından takip ediyorum. Zaman zaman müteahhidiyle de arayıp konuşuyorum. Ek ödenek çıkarıyorlar. O da bizim gayretlerimizle söylemlerimizle, girişimlerimiz sonucunda… Bana müteahhit tarafından gelen bilgiye göre yolun yıl sonuna kadar tamamen bitmiş olacağı. Ama dediğim gibi 2-3 milyonla olacak işler değil bunlar. Ciddi bir bütçe ayırmaları lazım” dedi. 

‘İZMİR 10 VERİYOR, 1 ALAMIYOR’

Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan 3 bin TL’ye de değerlendiren CHP’li Sertel “Asıl üzücü olan Halkapınar-Otogar hattına ayrılan payın sadece 3 bin lira olması. Böyle bir trajik komik şey olamaz. İzmirlerin aklıyla dalga geçiyorlar. Kendilerine gelince bütçe var ama metroya gelince yok, Tire-Belevi yoluna gelince yok. Burada bir sıkıntı var. İzmir iktidara 10 veriyor 1 alamıyor. Eskiden 4 veriyordu 1 alıyordu şimdi 10 veriyor 1 alamıyor. Diğer kentlere baktığınız zaman Kayseri, Konya o bölgelere yatırım için bütçe ayırıyorlar. Ama İzmir vergisini ödeyen, vergi kaçakçılığının minimum olduğu bir kent. Ancak bütçeye müthiş bir katkı koyduğumuz halde bunun karşılığını İzmir olarak alamıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi