Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında dün yüzde 25 olarak açıkladığı memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 30’a yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan işverene yönelik asgari ücret desteğinin ise küçük işletmeler için 400 liraya yükseltildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında işverene yönelik asgari ücret desteğinin 100 liradan 250 liraya çıkarıldığını hatırlatırken, küçük işletmelerin bu yükün altından daha kolay kalkmasını temin etmek için bu desteği 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını bildirdi.

MEMUR VE EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI YÜZDE 30'A YÜKSELDİ

Konuşmasında, 2022 enflasyonu yüzde 64,27 oranıyla kapatıldığı haberinin ardından memurların ve emeklilerin maaş artışlarını yeniden değerlendirdiklerini dile getiren Erdoğan, “Memurlar ve memurlar emeklilerinin yüzde 16,48 SSK BAĞ-KUR’lular yüzde 15,4 maaş artışı alması gerekiyordu. Durumlarını bildiğimiz için bu oranlara razı olamadık. Hazine ve maliye ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarıyla toplantı sonunda bütçe imkanlarını zorlayarak yüzde 25’lik artışa gitmeyi kararlaştırdık” dedi.

Erdoğan yeni düzenlemeyle en düşük emekli aylığının ise 3500 liradan 5500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi