HABER:DİLEK AYVALI

30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlayan Kurtuluş Haftası Şenlikleri 4 Eylül Kurtuluş gününde Işın Karaca Konseri ile son buldu.

Kurtuluş Haftası Şenlikleri kapsamında Gölet Rekreasyon Alanında açılan stantlarda yüze yakın esnaf yer alırken binlerce Tireli gönlünce alışveriş yaptı. Etkinlikler boyunca Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Tire Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, Tire Eğridere Köyü Gökçen Efe Yaşatma Derneği Efeleri ve misafir olarak Kordon Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü gösterilerini sundu.

HER GÜN AYRI BİR ETKİNLİK YAPILDI

Kurtuluş Haftası Şenlikleri Satranç, Karambol ve Tenis Turnuvaları ile başladı.30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi Çelenk sunma programı ve şehitlik ziyaretinin ardından emekli öğretmen, araştırmacı yazar Yılmaz Göçmen'in Kutuhan'daki Tire Belediyesi Tarihi Bandosu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı gecesinde düzenlenen "Fener Alayına" katılan Tireliler, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu ve ilçe protokolü ile birlikte "Zafer Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

31 Ağustos akşamı Tiyatro Hane Ekibi "Doğaç Hane" oyunuyla ve Tireli Gençler şarkıları ile sahne alırken,1 Eylül akşamı Cumhuriyetimizin ilk sivil bandolarından Şef Zafer Görgülü yönetimindeki Tire Belediyesi Tarihi Bandosu ile Şef Jandarma Kıdemli Başçavuş Şefik Ören yönetimindeki Foça Jandarma Komando Bandosu aynı sahnede yer aldı.  Bando konseri sonrasında Tire Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu şef Gökhan Orbahçı yönetiminde konser verdi.

ZAKKUM ŞARKILARI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

2 Eylül Perşembe akşamı Gölet Rekreasyon Alanında Tire Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Dündar Taşal Tekerleme Oyunu düzenledi. Oyunun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konser verdi.

Her günün dolu dolu geçtiği Kurtuluş Haftası Şenlikleri kapsamında 3 Eylül Cuma akşamı Türk Rock Müziğinin başarılı grubu Zakkum sahne alıp en güzel şarkılarını Tireliler için söyledi. Zakkum Konserine gelen Tireliler tüm şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

KURTULUŞ GÜNÜNE TARİHİ KORTEJ DAMGA VURDU

Tire'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünde Tarihi Kortej düzenlendi. Kurtuluş Günü Tarihi Korteji, Şef Zafer Görgülü yönetimindeki Tire Belediyesi Tarihi Bandosu marşları eşliğinde başladı. Kortejde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat da yer aldı.

Kortej boyunca Yamaç paraşütçüleri Tire semalarında uçuş gösterisi yaptı. Kortejde süvarileri temsilen Tire Rahvan At Yetiştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri bulunurken, Halk oyunları topluluklarından, spor okullarına, eğitim kurumlarından derneklere yüzlerce kişi, kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı Tarihi Kortejde gaziler de yer aldı. Tire Avcılar Kulübü Derneği üyeleri de ilçe protokolüne Türk Bayrağı ve Atatürk Portresi hediye etti.

FİNAL IŞIN KARACA KONSERİ İLE YAPILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlayan Kurtuluş Haftası Şenliklerinin finali ünlü pop müziği sanatçısı Işın Karaca Konseri ile yapıldı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın da izlediği konserde Tireliler adına Türk pop müziği sanatçısı Işın Karaca'ya çiçek takdim eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran kendisine Tirenin yöresel ürünleri ve el sanatlarından oluşan sepet hediye etti.

Işın Karaca'ya sahne performansı için teşekkür eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Sasa Bey'den Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar şehrimizin ve ülkemizin Türk Yurdu olması için gerektiğinde canlarını feda eden tüm kahraman vatan evlatlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Göreve geldiğimizden beri milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor, Tirelilerin hak ettiğinini yaşaması için mesai harcıyoruz. Bir hafta süren Kurtuluş Haftası Şenliklerinde hem milli ve manevi duygular yaşadık hem de gönlümüzce eğlendik. Organizasyonlarda emeği geçen herkese başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları olmak üzere teşekkür ediyor, tüm Tireli hemşehrilerimizin 4 Eylül Kurtuluş gününü kutluyorum "dedi.

Editör: Haber Merkezi