Haber: Dilek Ayvalı

Tireli Emekli Edebiyat Öğretmeni ve yazar Hamdullah Köseoğlu hayatını kaybetti.

Öğretmenlik hayatını Tire’de tamamlayan 77 yaşındaki Köseoğlu, emekliliği sonrasında kırtasiye ve kitapevi açarak Tirelilere hizmet vermişti.

Çocuk edebiyatı yazarı Hamdullah Köseoğlu bugün Tire’de vefat etti.

Hamdullah Köseoğlu Kimdir?

1945 yılında Kars’ta doğdu. Atatürk Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi. Öğretmenlik yaşamını Tire’de tamamlayan Köseoğlu, emeklilik sürecine yoğun yazım ve söyleşiler ekleyen ender yazarlarındandır. Tüm ürünlerini Tire’de veren Köseoğlu’nun ilk yazım denemesi, 1981 yılında kaleme aldığı Kırık Testi’dir. Onu,  Gül Açar Yüreğimde, Trenler Nereye Gider, Başı Bulutlu Uçurtma, Mavi Balık, Akıllı Kalem, Ne Bu Sevda Olsaydı Ne Bu Ayrılık, Uçan Çocuklar, Yayla Çiçeği, Az Gittim Uz Gittim, Çöl Çiçeği, Kar Kuşları, Elimi Bırakma Anne, Küçük Ressam, eğitime kazandırdığı çalışmalardan bazılarıdır. Ödül alan yapıtları rakamsal kabarıklığa sahiptir.  

Kara Bir Gecede (1984 Halkevi Öykü Ödülü),

Saksı İle Çekirdek (Bu Yayınevi Öykü ödülü),

Aynalı Geyik (Mevlüt Kaplan Roman Ödülü)

Canı Sıkılan Kitap (1998 Vedat Dalokay Öykü Ödülü)

Kar Çiçekleri (1998   Bu Yayınevi Masal Ödülü)

Çocukluğum Hoşça Kal (1990 Mevlüt Kaplan Öykü Ödülü)

Barış Koyağı (TÖMER Masal Ödülü)

Uzak Yaz (Bu Yayınevi Gençlik Roman Birincilik Ödülü)

Kardelen ( 2000 Gençlik Roman Dördüncülük Ödülü)

Ayrıca, Ömer Seyfeddin ve Gezginler Kulübü gibi öykü ödülleri de bulunmaktadır. Yazım dışında, söyleşi, sempozyum, konferans ve imza günleri ile toplumsal katkıları ile dikkati çeken Hamdullah Köseoğlu, üretkenliğini uzun yıllar sürdüren bir eğitimcidir.  27 yıllık öğretmenliğine eklediği saygın kişiliği, yazarın diğer önemli kimliğidir. Tire’nin, kendisinden yeterince yararlanamadığı aydınlardandır. 

Editör: Haber Merkezi