HABER:DİLEK AYVALI

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Kiraz Cem Yazan Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yerinde yapılan Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Hibe Programı Dağıtım Törenine İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, MHP Kiraz İlçe Başkanı Musa Özdemir ile üreticiler katıldı.

Törende konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, “Bu proje toplam 5 ilde uygulanan proje. Toplamda 30 ilçenin 19 kırsal ilçesinde yürütülen bu projeyi önemsiyoruz. İzmir ili küçükbaş hayvancılıkta batıdaki en büyük 3 ilden bir tanesi, bakanlığımız özelikle batı bölgelerde küçükbaş hayvancılıkla ilgili özel proje düzenledi” dedi.

Kaymakam Onur Titiz, “Tarım orman bak tarafından damızlık küçük hayvan yatırımı kapsamında ülkemizde toplam 5 ilde ortak uygulamaya konulan dam küçükbaş hayvan dağıtımı projesi ile ilçemizdeki 36 üreticiye yüzde 85 hibe ve yüzde 15 yetiştirici katkısıyla 15 koyun ve bir koç olmak üzere toplamda 576 küçükbaş hayvan verilecek. Ayrıca 46 üreticimize de 5’er adet olmak üzere ‘Kovanlarımız yenileniyor bal üretimimiz artıyor’ projesi kapsamında 230 adet polen tuzaklı arı kovanı dağıtımı yapılacak” dedi.

Daha sonra yapılan kura çekimi ile dağıtım yapıldı.

Editör: Haber Merkezi