Gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Değişecek güç gençlerde. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Dünyayı değiştiren sizsiniz, Türkiye'yi de değiştiren sizler olacaksınız. Sizlere sonuna kadar güveniyorum” dedi. Başkan Soyer ise Kule İzmir ile gençlerin önünü açarak İzmir'i bir adım ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir'de hayata geçirilen Kule İzmir - Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi’nin açılışını yaptı. Merkezin açılışına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, oyun sever gençler ve yurttaşlar katıldı.

Dünyada ses getirin

“Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim umudum sizsiniz. Sizler Türkiye'nin kaderini değiştireceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve oy kullanacak. Kullandığı oyla Türkiye'ye demokrasiyi, özgürlüğü getirecek. Türkiye'nin önündeki bütün engelleri sizler kaldıracaksınız. Gazi Mustafa Kemal'in iki temel kuralı, ilkesi vardır. Birincisi siyasi bağımsızlıktır. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' der. Bayrağımın altında özgürce yaşamak isterim. Ama bu özgürlüğün kalıcı olmasını hep istemiştir. Bunun yolunu da ikinci ilkesiyle ortaya koymuştur. Yine Mustafa Kemal'e göre, savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça siyasi bağımsızlığımızı koruyamazsınız. Gençlerin yaratıcı gücünü kullanarak Türkiye ekonomisine yapacakları her katkının değeri çok büyüktür. Bu kulede gençlerimiz yeni çalışmalarını, projelerini hayata geçirecekler. Umuyoruz ve diliyoruz sadece İzmir'de, Türkiye'de değil dünyada ses getiren çalışmalarınız olsun. Değişecek güç gençlerde. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Dünyayı değiştiren sizsiniz, Türkiye'yi de değiştiren sizler olacaksınız. Sizlere sonuna kadar güveniyorum” dedi.

“Sözüm söz”

Gençlere özgürlük sözü veren Kılıçdaroğlu, “Genç özgürlüğüne düşkün insan demektir. Genç demek kimsenin etnik kimliğine, inancına ve yaşam tarzını sorgulamayan kişi demektir. İnsana insan olarak bakıp değer veren kişi demektir. Sadece insana değil dünyada yaşayan bütün canlılara saygı duyan insan demektir. Gençler özgürlüğüne düşkün ama bugün bir tweet attığınız zaman 'başıma bir şey gelir mi' diye düşünmese de anneniz ve babanız sizi uyarıyor 'aman oğlum sakın bunu yapma başın belaya girer' diye. Sözüm söz, beraber iktidar olduğumuzda istediğiniz tweeti özgürce atabileceksiniz. İstediğiniz zaman beni de özgürce eleştirebileceksiniz. Bu kapıyı size sonuna kadar açacağım” diye konuştu.

Soyer: “Öncü kent İzmir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Siz gençlerle olmak heyecan verici. İzmir, tarih boyunca Anadolu coğrafyasında öncülerin kenti olmuştur. İlk adına bildiğini ne varsa hep İzmir'den doğmuş ve Anadolu'ya yayılmış. Dünya yeni bir atılımın eşiğinde. Sanal bir dünya kuruluyor ve oyunculuk, girişimcilik, endüstri, hepsi dijital ortamda hayat bulmaya başlıyor. İzmir olarak bun yabancı kalamazdık. Göreve başladığımız günden beri bunun önünü açmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız diye yola çıktık. Geldiğimiz nokta şu; kule sizin artık. Sizin üretmeniz için tasarlamanız, yaratmanız için size tahsis ediyoruz. Sizinle birlikte Türkiye'nin önünü açacak, İzmir'i ileriye taşıyacak bir adımı atmış oluyoruz” dedi.

Gençlerle buluştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, resmi açılış töreni öncesi Kule İzmir - Oyun Girişimcilik ve Yazılım Merkezini ziyaret etti. Kule İzmir'de yer alan startuplardan olan Digi Game, Forge Games ve Machiavelli Games kendilerini tanıtarak yakın gelecekte futbol sektörünü geçmeye aday olan espor sektöründeki yatırım fırsatlarını anlattı. Deneyim ofislerini gezen Kılıçdaroğlu, oyun sektörü ve oyun yapmanın maliyetlerine yönelik sorular sordu. Geçen sene 2,6 milyon liralık bir değerleme ile yatırım alan Forge Games'in genç girişimcileri, oyun üretiminin yalnızca oyun yazılımı olmadığı; pazarlama, grafik tasarım, sanat gibi pek çok sektörden insana ihtiyaç duyulan yeni bir istihdam alanı oluşturduğuna yönelik bilgiler verdi. Digi Game'in genç temsilcileri ise, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlerin vermiş oldukları OYGEM Akademi eğitimlerini alarak iki sene içinde kendi şirketini kurabileceklerini belirtti. Kule İzmir'de oyun startuplarının kurucusu gençlerle buluşan Kılıçdaroğlu, Amerika'daki teknoloji üssü Silikon Vadisi'nin bu tarz yatırımlar ile başladığına değinerek gençlere olan güveninin sonsuz olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca Fuar İzmir’de 24 Eylül’de başlayan İzmir Oyun Festivali’ni de gezerek gençlerle bir araya geldi.

Kule İzmir – Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi neler sunuyor?

Kule İzmir, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlerin önünü açıyor; oyun, bilişim ve yazılım gibi sektörlerde yer almak isteyen genç girişimcileri ilgili sektör, kurum, kuruluş ve üniversitelerle birleştiriyor. Kule İzmir içinde, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlere ofis imkanları, mentorluk desteği ve yatırımcılarla buluşma fırsatı sunuyor. Kule İzmir’de girişimcinin kapsamına göre kat, özel oda veya serbest alanda masa sağlanıyor. Alanda ofis imkanları gibi hizmetlerin yanında geliştirilen oyunların test edilebileceği, içerisinde laptop, masaüstü, bilgisayar, cep telefonu, tablet, VR gibi ekipmanların bulunduğu bir atölye de bulunuyor. Oyun Girişimciliği Yazılım Merkezi, oyun ve teknoloji dünyasının dev isimleri tarafından da destekleniyor. Kamu ve özel kuruluşlar ile üniversiteler, Kule İzmir’de yer alan gençlere mentörlük, kaynak ve network imkanı sunuyor. Ayrıca, oyun sektöründe çalışmak isteyenlere istihdam sağlamak amacıyla yola çıkılan OYGEM Akademi eğitimleri başladı. Yüzlerce katılımcı oyun programlama, tasarım ve oyun müzikleri konusunda eğitildi ve katılımcılara staj imkanı sağlandı. OYGEM, girişimcilerin fikirlerini ve projelerini geliştirip hayata geçirebilmeleri için iş modeli oluşturma, şirketleşme, hibe programlarımdan yararlanabilme, fikri mülkiyet konularında onlara eğitim ve danışmanlık destekleri sağlayan uygulama merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek.

Editör: Haber Merkezi