Erdoğan buradak konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu duyuran Erdoğan, "Bugünden tez yok yüreğin yetiyorsa ya adaylığını açıkla yada adayını açıkla. Buna cevap vermezsen samimiyetsiz ve yüreksizsin demektir" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın katılımı ile Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Fuar İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın yanısıra, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri ile binlerce vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU İZMİR'İN YOLUNU BİLE BİLMİYOR!

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: "Sevgili İzmirliler... Her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyorum. Ülkemize geçtiğimiz 20 yılda asırlık eserimizi birlikte kazandırdıysak, büyük ve güçlü Türkiye'yi yine sizlerle inşa edeceğiz. Dağlarında açan çiçeklerin, sırma çiçeklerin bu gazi şehirde ,düşmanı denize döktümüz yerde büyük Türkiye için de ilk adımı attığımız yer de burası olacak İzmir'den. İzmir'den daha coşkulu bir destek bekliyoruz. Ancak İzmir'de, kentini temsilci diye gönderdiği bir CHP'li genel başkan var. Ancak İzmir'in yolunu bile bilmiyor... İzmir'in derdi ile dertlenmek yerine zamanını Silivri'deki mahkumlar, bizleri şikayet etmek için kullanıyor. Bu şehrin yerel yönetimlerden kaynaklı sorunlarını çözmek yerine şahsım ve ailem ile ilgili iftiralar üretiyorlar. Onlar böyle yaptıkça biz daha çok kazanıyoruz. 

TEK YAPTIĞI SSK'YI BATIRMAK!

Bazı yerlere Bay Kemal'in yerine hayır yapıyoruz. Kendisi daha önce İstanbul milletvekiliği yaptı ancak ilçelerini bilmeyecek kadar söylediği yerden habersizdi... Bu zat bazı şehirlerimizi başka bölgeden seçecek kadar Türkiye'den habersiz. Eline ne tutturulursa belge diye sallayan bu zatın ne seçildiği şehir ne ülkeye ve millete bir hayrı dokunmadı. Tek yaptığı SSK'yı batırmaktan ibarettir. Kasetle geldiği koltuğu korumak dışında ülke geleceği için hiçbir çabasını görmedik. Başarısızlıklarla dolu karnesine rağmen bu zat çıkıp cumhurbaşkanlığına oynuyor.

CEVAP VERMEZSEN YÜREKSİZSİN!

İzmir'den çağrımı yapıyorum. Kaçak dövüşmeyi, bahane üretmeyi bırak. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle olmaz. Adaylık meselesini daha çok geçiştiremezsin. Seçim önümüzdeki yıl Haziran ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun... Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Bahçeli'de ismimi defalarca açıkladı. Daha ne bekliyorsun? 2023'de karşıma çıkmak için can atıyorsun. Gel, partine ve kendine eziyet etme, CHP'ye oy vermiş vatandaşların yüzünü öne eğdirme. Bugünden tezi yok yüreğin yetiyorsa ya adaylığını açıkla yada adayını açıkla. Buna cevap vermezsen samimiyetsiz ve yüreksizsin demektir.

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE YAPTI İZMİR'E?

Ben sizin bu aşkınızı görünce aklıma "aşk ile koşan yorulmaz" sözü geldi... Haziran 2023 e hazır mıyız? İzmir'de bir numara olmaya var mıyız? Ben size inanıyorum. Nasıl 85 milyonun hakkını ve hukukunu canımız pahasına koruyorsak, ana muhalefet partisi genel başkanının hakkını hukukunu da 3-5 kişiyi yedirmeyiz. Yeterki sen harbi ve dürüst ol. Ülkemizin her şehir gibi İzmir'de eser ve hizmet siyasetimizden payını almıştır. İzmir'de son 20 yılda 90 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Bay Kemal'in büyükşehir belediyesi ne yaptı İzmir'de? Yağmur yağdığında nasıl su basıyor kanalizasyon patlıyor görüyorsunuz... Bunlar yapamaz. Bunların böyle bir derdi yok ama bizim var! İzmir'e 4 yeni üniversite kurduk. Yüksek öğretim yurtları açtık. 2 stadyum olmak üzere 115 yeni spor alanı inşa ettik.

Sosyal yardımlarda İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 9,5 milyar lira tutarında kaynak sağladık. Sağlıkta 42 hastane toplam 122 tesisi şehrimize kazandırdık. Yapımı devam eden 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanemizi buyıl içinde tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz.

Hatırlarsanız bundan tam 2 yıl önce yaşanan o depremin ardından İzmir'in sokaklarında enkazdan enkaza koşuyorduk. Bay Kemal neredeydi? Turist gibi geldi dolaştı gitti. Biz tüm ekibimizle buradaydık. Başta başkanvekilim Binali Bey olmak üzere, bakanlarım sürekli burada durdular. Milletvekillerim sürekli buradaydılar.

CENNETİ HATIRLATAN MUCİZE AYDA...

Ben de geldim. Yılmaz Erdek Apartmanı'nda, Yağcıoğlu Apartmanı'nda, Rıza Bey, Emrah Apartmanı, Cumhuriyet Sitesi'nde yitip giden canlarımızı unutmadık. Ama biz aynı zamanda umudumuzu yitirmemiz gerektiğini de unutmadık. Elif bebek kardeşi Umut'u o depremde kaybetti. 65 saat sonra buradayım diyerek milletimizin umudu oldu. 91 saat sonra tozlanmış saçlarıyla cenneti hatırlatan mucizemizi Ayda bebeğimizi milletçe kucakladık. O gün İzmirlilere söz verdik; önce çocuklarımızı kurtaracağız, onlara en hızlı şekilde yeni sıcak yuvalarını armağan edeceğiz. TOKİ'mizle İzmir tarihinin en büyük deprem dönüşüm çalışmasına başlattık. 26 Kasım 2021'de gelerek yaptığımız toplam 741 bağımsız bölümden oluşan konutları depremzede kardeşlerimize teslim ettik.

DEPREM KONUTLARI 2022 SONUNA HAZIR!

Bu kapsamdaki projelerimizi etap etap tamamlıyoruz. Bayraklı'da 1404 konut ve 289 işyerinin büyük kısmını tamamladık. Bayraklı'da rezerv alanımızdaki 3 bin 657 konut ve 52 işyeri inşaatları sürüyor. Yıl sonuna kadar tüm konutlarımızı İzmirli kardeşlerimize teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Biz 1,5 yılda bunca konutu ve işyerini tamamladık ama birileri hala kendi hizmet binalarını ne yapacaklarına daha karar veremiyorlar.

İZMİRLİLER BUNU GÖRÜYOR, NOTUNU VERİYOR!

İnşallah İzmirli kardeşlerimiz bu farkı görüyor ve herkesin notunu veriyor. Deprem dönüşümündeki emeklerinden dolayı bakanlıklarımıza, tüm kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Son 20 yılda TOKİ eliyle toplam 30 bin konut projesini hayata geçirdik. 55 bin bağımsız birimin yıkımını bitirdik. Kira yardımı, kamulaştırma, proje uygulamaları için İzmir'e 1.3 milyar liralık destek sağladık. Şehrimize Çiğli, Bergama, Bayraklı ve Kiraz'da 4 millet bahçesi yapıyoruz. Ulaştırmada İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 554 km. ilave ettik. İstanbul-İzmir otoyolu sayesinde İstanbul'da 3,5 saatte varabilmeyi sağladık.  Sabuncubeli Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Manisa ile İzmir'i adeta birleştirdik. İzmir Çevre

Yolu, Menemen, Aliağa Çandarlı Otoyolu'nu tamamlayarak trafiğe açtık. Aliağa Selçuk

arasındaki İzban ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesine demiryolu bağlantı hattını

kazandırdık. Ödemiş-Kiraz ayrımı Beydağ yolunu, İzmir Çeşme ayrımını, Balıkova Mordovan

Karaburun yolunu bu yıl sonuna kadar bitiriyoruz.

İZMİR'İN EN ÖNEMLİ SORUNUNU ÇÖZDÜK!

Ayrıca Torbalı Ödemiş Kiraz yolunu, İzmir Çeşme ayrımı Seferihisar Selçuk Kuşadası ayrımı yolunu. Selçuk Ortaklar Aydın yolunu. Bergama Soma Akhisar Yolunu. İzmir Turgutlu ayrımı Kemalpaşa yolunu, Torbalı Kemalpaşa Köprülü kavşağını, Güzelbahçe İçmeler Doğal Yaşam Köprüsü'nü 2023 yılında tamamlıyoruz.

İzmir Ankara YHT hattı yapımı devam ediyor. Adnan Menderes Havalimanı'nın kapasitesini arttırdık. Çeşme Yat Limanı'nı hizmete sunduk. Yeni Foça Yat Limanı'nın yapımı sürüyor. İzmir'e 33 baraj, 8 gölet inşa ettik. Son 20 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisileriyle araziyi sulamaya açtık. İçme suyu tesisleriyle şehrimizin en önemli problemini çözdük."

YILDIRIM: 2024'ÜN YOLU 2023'TEN GEÇİYOR!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bugün yapılan EFES-2022 tatbikatından bahsederek başladığı konuşmasında, "Bugün Efes-2022 tatbikatını 22 ülkenin katılımı ile gerçekleştirdik. Bir kez daha gördük ki böyle bir ülkenin evladı olmak bambaşka bir umut ve ayrıcalık. Denizcilerimiz, havacılarımız bütün kabiliyetlerini en güzel şekilde ortaya koydu ve dosta güven düşmana korku saldılar. Bugün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizi 2023-2053-2071 vizyonuna taşımak için ilk günkü heyecan ile çalışmaya gayret ediyoruz. Önümüzde 2023 var. 100'üncü kuruluş yıl dönemimizde AK Parti olarak yeni bir destan yazmaya, rekora imza atmaya hazır mı İzmir? Durmak yok, yola devam. 2024'ü de unutmamak lazım. 2024'ün yolu 2023'den geçiyor. 2024'de İzmir'de bazı ilçelerde başlattığımız gibi gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği ile hizmet edeceğiz. Biz 15 seçim gördük. Tüm bunları milletle omuz omuza yürüdük ve başarımıza başarı kattık. Her seçim yeni bir başlangıçtır. 2023 seçimleri de çok önemli. Çünkü AK Parti iktidarı ve onun liderini seçim yolu ile yenemeyenler... Muhalefetin seçim yaklaştıkça hevesleri artmaya başladı. İzmir 2023'de tekrar yeniden AK Parti ile Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam etmeye hazır mısınız?

AK Parti 20 yılda 30 bin kilometrebölünmüş yol yaptık. Muhalefet desin ki bunun üzerine 15 bin kilometre de biz yapacağız... Ancak bunu duydunuz mu? Bu muhalefetin işi gücü, derdi Recep Tayyip Erdoğan iktidardan insin. Peki sonuç ne olacak diye sorduğumuzda sonrası için bir şey demiyoruz diyorlar. 2023 seçimleri için yapmamız gereken, her saatimizi dolu dolu geçirmektir. Biz bugüne kadar ne dedik? İşimiz millet, gücümüz millet dedik. Biz bu güne kadar bir şey dedik. Yolları böleriz ama ülkemizi böldürmeyiz dedik. Tek bayrak, tek millet, tek vatan diyerek gece gündüz çalıştık" ifade etti.

DAĞ: 1,5 GÜNDE BU PROGRAMI YAPAN TEŞKİLATIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Daha 2 gün önce Efes tatbikatına Cumhurbaşkanımızın geleceğini öğrendiğimde nasıl bir organizasyon yapacağımızı düşündük ve dedik ki; AK Parti İzmir Teşkilatı yarım günde bile organizasyonu yapar ve katılımı sağlar. Sizlere 1,5 günlük sürede bu güzel organizasyonu hayata geçirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

SÜREKLİ: EYLÜL AYINDA YENİ ÜYELERİMİZE ROZET TAKACAĞIZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, "Sizin bu gençliğin bize güç veriyor, heyecan veriyor bugün tarih bir günü yaşıyoruz. İzmir'de belki de Türkiye de tarihi bir il danışma meclisi yapıyoruz. Kalabalığı, coşkusu ve heyecanı ile muhteşem bir il danışma kurulu meclisi... Sizler gece gündüz durmadan çalışıyorsunuz. AK Parti gece gündüz demeden çalışmaya devam etti. Kapı kapı gezdik. Biz seçimden seçime değil iyi günde kötü günde işçi, memur, ev hanımlarını teşkilatı olmak zorundayız. 39 ilçede stand programlarımızı yaptık. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Bugüne kadar 170 bin yeni üye yaptık. Nasıl ramazanda gece gündüz demeden; sahur, iftar demeden çalıştıysak gönül seferberliğimizi Eylül ayında yine gerçekleştireceğiz. Eylül ayında yeni üyemize rozet takımı yapacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi