YERELGÜÇ/BURCU TUNÇ

Yönetmeliğe göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar da sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin deri altlarına mikroçip takılarak elektronik ortamda kayıt altına alınmaları zorunlu hale getirildi.

Konuyla ilgili olarak Yerel Güç mikrofonlarına konuşan Veteriner Hekim Hakan Erdoğan, “Hâlihazırda birlikte yaşadığımız can dostlarımıza bu işlemi yaptırmak için son gün 31 Aralık 2022. 5199 sayılı yasa ile gündeme gelen gayet güzel bir uygulama oldu. Projenin amacı evcil hayvanların kayıt altına alınması ve sağlık durumlarının takip edilebilmesi. Ancak uygulamanın bir başka güzel tarafı ise sokağa terkedilen ya da evden kaçan hayvanların tespit edilmesi olacak.”

KESİNLİKLE CANLARI ACIMIYOR

Can dostlarımız kliniğimize geldiği zaman önce onları severek güvenlerini kazanıyoruz. Birkaç saniye içinde de işlemi yapıyoruz. Kesinlikle bir acı hissetmiyorlar. İşlemden sonra da gelişen herhangi bir yan etki gözlemlemedik.

CEZASI VAR

Bu işlemi yaptırmayan evcil hayvan sahiplerine 3000 ila 6000 TL arası bir ceza uygulanacağını biliyoruz. Bunun bir parça da sokağa terk edilen hayvanların sayısını azaltacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi