Haber: Dilek Ayvalı

Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin, muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure Günü'nde şehit edilmeleri nedeniyle bugün, "matem günü" olarak görülüyor ve Kerbela şehitleri, bugün düzenlenen etkinliklerle yâd ediliyor.

Programda konuşan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kerbela olayının ortak acımız olduğunu ifade ederek, “Kerbela olayının İslam’ın, kendini Müslüman olarak tanımlayanların ortak acısı olduğunu biliyoruz, farkındayız. Hz hus şehit edilmesi olayının hepimiz için acı olduğunun farkında olmak azım. İslam tarihinde ayrıştırıcı olaylar olmuş nifak tohumların her zaman olmuş. İslam tarihi açısından bakıldığında Kerbela olayı ciddi bir nifak olayı. Bugün itibari ile bizi bir araya getiren ortak acı olmuş. Türkiye cumhuriyeti devleti olarak biz de Caferi kardeşlerimizin kendini ehli beyte adayan alevi kardeşlerimizin hepimizin içinde Ehl-i Beyt sevgisi olan içinde peygamber sevgisi olan herkesin ortak acısı olduğu bilinciyle hareket ederek sizlerle bir araya geldik. Ayrışma üzerinden değil ortak duygular acılar üzerinden birlikte hareket etmek. Birlik beraberliğimizi pekiştirmek Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan tüm vatandaşların birlikte olması için devletimiz elinden geleni yapıyor” dedi.

Tire Ehl-i Beyt Camisinde düzenlenen programda protokolün günün anlam ve önemini içeren konuşmalarının ardından siyah elbise giyen kadınlar mersiyeler eşliğinde sine dövüp vücutlarına zincirler vurdu.

Editör: Haber Merkezi