Birkaç gündür sosyal medyadaki atışmaları ya da deyim yerindeyse “kayıkçı kavgası”nı şaşkınlıkla izliyoruz. AKP Kadın Kolları Ödemiş Başkanı Asuman Karakayaoğlu ve AKP Ödemiş İlçe Başkamı Muhammet ŞEN Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e yönelttiği suçlamalar ve verilen cevaplar…
 Konu Ödemiş’teki belediyenin himayesinde açılan bazı kursların kapatılıp kapatılmadığı ile ilgili ifadeler ya da ithamların Ödemişimize ne kazandırdığı-kaybettirdiği merak konusu oluyor.
    Ödemiş için öncelik “istihdam” olmak zorundadır. Ödemişli gençlerin Ödemiş’te iş bulmaları ve üretken olmaları için oluşturulması gereken iş istihdamı tartışılmalıdır. Merkezi iktidarın Ödemiş’teki sözcüsü sayın Muhammet ŞEN kamuoyuna Ödemiş’e kazandırılan “istihdam”dan söz ederek adını diri tutmalıdır. Hatta geçen dönem yönettikleri belediyenin Ödemişli gençlere hangi iş alanlarını açtıklarını anlatmalıdır.
    Vatandaşından vergi alan iktidar yolu da yapmak zorunda, barajı da yapmak zorunda, doğalgazı da getirmek zorunda. Hızlı treni de metro-izbanı da Ödemiş’e getirme zorunluluğu sizde değil mi? Siz, vergileri vatandaşa hizmet etmek için toplamıyor musunuz? Siz, Ödemişli gençlerin işsizlik sorununu çözmek için iktidar olarak ne yaptınız ya da ne yapacaksınız? Ödemiş’te iş istihdamını arttırmak için hangi projeleriniz var? Lütfen bu konuda kamu oyunu aydınlatın. Ödemişli gençler iş istiyor, iş… Boş atışmaları zerrece ciddiye almıyor. Kurs konusu bir şekilde çözülür de işsizlik sorunu nasıl çözülecek? Bununla ilgili bilgi paylaşımı yapın.
    Ödemiş Belediye Başkanı sayın Mehmet ERİŞ tüm gücünüzü Ödemişli gençlerin “işsizlik” sorununu çözme konusunda harcayın. Harekete geçirmeniz gereken hangi kurum-kuruluş ya da kişiler varsa onları bu konuda zorlayın. İvedi olarak toplanın ve çözüm yollarını, yol haritasını kamu oyu ile paylaşın. Bilin ki yaptığınız etkinlikler, festivaller, kültürel-sosyal-spor çalışmaları ekonomik atılımlarla süslenmediği sürece anlamsızlaşmaya başlayacak bir süre sonra.Boş, sözde ithamlara cevap vererek vaktinizi harcamayın. Ödemişli gençlerin iş sorununu çözmek, Ödemiş’e iş alanlarını kazandırmak sizin de boynunuzun borcudur.
   Sizler, makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Ama, Ödemiş kalıcıdır. Ödemiş’e çakılan her çiviyi alkışlamaktan yorulmayız. Bu çivi bir de gençlerin işsizlik sorununu çözecek, iş istihdamını arttıracak atılımlar olursa sizleri baş tacı etmesini de biliriz.
   Sözü noktalarken hem Mehmet ERİŞ’ten hem de Muhammet ŞEN’den beklentimiz merkezi iktidarın imkanlarını yerel yönetimin gücü ile birleştirerek Ödemiş’e yatırımların kazandırılmasıdır.
   Bu olmazsa “kayıkçı kavgası” sürer gider… Ödemişli gençler sizlerden laf” değil, sosyal medyadan soru-cevap değil İCRAAT…İŞ…İSTİHDAM beklemektedir.
   Unutmayın ki bugün yarın ister genel isterse yerel seçimler olsun sandık ortaya konur ve herkes cevabını oradan alır.

Editör: Haber Merkezi