HABER:GÜLÇİN KARGAOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında üniversite tercihi yapmaya hazırlanan gençlere danışmanlık hizmeti sunuyor.

 5-13 Ağustos tarihleri arasındaki Üniversite Tercih Günleri’nde sekiz farklı yerde, 66 rehber öğretmen ve 110 akran danışmanı öğrencilere destek veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınından en çok etkilenen kesimlerinden biri olan gençleri her alanda desteklemeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler  Müdürü Hikmet Güriş, “ İzmir’den uzman arkadaşlarımız geldiler, onlarla birlikte üniversite tercihi yapan öğrencilerimize danışmanlık yapıyoruz. Çocuklarımızı burada ağırlamaya çalışıyoruz, uzman kadromuz ve gönüllü arkadaşlarımızla buluşturuyoruz. Yardımcı olamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu arılıyorlar tercihlerini güzel bir şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Bugün saat 10:00 ‘da başladık akşam 8 ‘e kadar lisedeki tüm öğrencilerimizi buraya bekliyoruz onlara danışmanlık yapacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Şube Müdürü Burcu Önenç, “Bugün burda Ödemişli gençlerimizin Kiraz’dan gelecek gençlerimizin , Beydağ’dan gelecek gençlerimizin üniversite tercihleri için buradayız. Yaklaşık 9 günlük bir program düzenledik tüm İzmirli genlerimiz için dün Aliağa ve Menemen’deydik, yarın Bayındır ve Selçuk’tayız. Daha sonrasında Kültür Park’ta 2 günlük bir fuar düzenliyoruz. Üniversiteden stantlar olacak. Rehberlerimiz orada yine danışmalık hizmeti vermeye devam edecekler. Gençlik çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda açtığımız Genç İzmir veri tabanında yaklaşık 5 bin gençle farklı etkinliklerle, farklı atölye çalışmalarında buluşuyoruz" dedi.

İzmirli Gençler Üniversiteli Oluyor projesinde akran danışmanı Umay Orhan, “2018’ aynı kadro bana danışmanlık hizmeti verdi ve çok memnun kaldım. Hocalarımız alanlarında çok bilgili kişiler ve her zaman bize yönelik tercih yapıyorlar, sadece listemize sunucumuza bakıp bizi göndermiyorlar.  İnce eleyip sık dokuyorlar" dedi.

Danışmalık hizmeti alan öğrenci Nihal Keçe, “Bugün tercihler için danışmaya geldik. Çok fazla soru işaretlerimiz vardı onları giderdik. Bölümler hakkında sorular sorduk. Akranlarımızla da konuştuk, rehberlik öğretmenlerimizle de konuştuk. Bilgilendirici bir gün oldu" dedi.

Danışmanlık hizmeti alan öğrenci Emine Cengiz, “ Genç İzmir projesine danışmalık için geldik. Tercih dönemimizde kafamız çok karışık, bu danışmalık bizi iyi yönde etkiledi. Bilgisizlikten gitmektense bilgi alıp kalmak veya kalmamak benim elimde şuan çok ilgililerdi çok teşekkür ederim herkese” dedi.

Editör: Haber Merkezi