Seferihisar Sığacık Yazarlar Evinde buluşan basın mensupları yapılan kahvaltının ardından iki başkanda açıklamalarda bulundu.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile beraberinde Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu, Nuriye Hepterlikçi ve Medya Platformu temsilcisi Ezgi Yeşil, tarafından karşılanan İzmir Medya Platformu üyelerine Seferihisar ile ilgili bilgi sunuldu.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve beraberindeki basın dünyasının usta kalemleri ile Seferihisar konuşuldu.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan yaptığı konuşmada, İzmir Medya Platformun kuruluş amacından bahsetti. Kaplan, basın mensuplarının örgütlenmesi ve özellikle haber kaynaklarıyla buluşturmak olduğunu vurguladı. Yerel Medyanın önemini vurgulayan konuşmasında bu programda organize eden Seferihisar Yarımada sorumlusu Ezgi Yeşil’e teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e kendilerini kabul ettikleri için teşekkürlerini ileten Kaplan bu tür etkinliklere her fırsatta devam edeceklerini belirtti.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise basın mensuplarıyla bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Yetişkin, göreve geldiği günden bu güne 2,5 yılı değerlendiren bir konuşma gerçekleştirdi.

Kısaca başlık altında belirten projelerinde ilçede Tarım ve Turizmin kalkındığını vurguladı.

Özellikle tarımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncelik verdiği ilçede tohum takas şenliklerine, ata tohumlarından oluşan karakılçık Buğdayından bahsetti.

Başkan İsmail Yetişkin, yapmış olduğu projelerinden şöyle bahsetti.

“Biliyorsunuz ki göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık olarak 2,5 yılı geride bıraktık. Seferihisar için bu süreç içerisinde birçok projeler gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi eski tansaş ruhuyla başladığımız bir Halk Market’i kurduk. Burada Seferihisar’ın yerel üreticisini de içene katan bir proje.

Bunun dışında Pandemi sürecinde faaliyete geçirdiğimiz “yiyin gari” projesini başlattık. Burada üreticiler internet uygulamasıyla alışveriş yaparak kapıya kadar hizmeti sunduk.

 Gezici market uygulaması yaptık. Gelip istediği ürünü bulmaları mümkün kıldık.

Üreticilere yönelik yaklaşık 80 aileye alım garantili hindi dağıttık. Hem organik tarımı geliştirmek adına hem de sağlıklı et tüketebilmelerini sağladık. Üretim silkilasyonu sağlayarak halk markette satışını sağlayacağız. İhtiyaç sahipli ailelere de yardım yapmayı da sürdürüyoruz. Yaklaşık 350 aileye pandemi döneminde yardım yaptık şuan 1100 aileye yardım ulaştırıyoruz.

Ürkmez bölgesinde yaptığımız hizmetlerden ilçemize uzak kaldığı için Seferihisar Belediyesi Hizmet noktası açtık. Vatandaşlarımız şimdi belediyeye gelmeden işlemlerine orada kolayca halledebiliyorlar. Haftanın bir günü ürkmez de halkla buluşuyorum. Onun haricinde bir tane spor kondisyon merkezi yaptık. Gençlik merkezinde anaokulu kreş yaptık.

Doğanbey Payamlı bölgesinde kapalı Pazar yeri düzenlemelerimiz sürüyor.

Sahil şeridi Sığacık kale arkası çevre yol düzenlemeleri devam ediyor. Şimdi yeni rekreasyon alanı olarak belirlediğimiz Girlen projemizi faaliyete geçiriyoruz.

Tarımsal uygulamalar ve Turizm alanında ikisini değerlendirecek olursak turizmde 48 bin nüfusu olan ilçemiz yaz sezonuyla 400 bin nüfusu bulduğu oluyor. Büyük otellerimizin olmasıyla ortalama ilçede 14 bin yatak kapasitesine sahibiz.

Marinanın açılmasıyla birlikte dünyaya açılan bir kapı haline geldi. Yat ve yelken turizmi bu noktada ilçemizde büyük destek verdi.

İlçemizde aynı zamanda Lavanta Festivalleri, Düzce köyünde ekinezya yetiştiriciliği ile oldukça iyiyiz.” Dedi.

Seferihisar’ın göz bebeği olan Mandalina’dan bahseden Yetişkin, 5 Aralık Pazar Günü Geleneksel 21. Si düzenlenecek olan Mandalina Festivaline hazırlandıklarının duyurusunu geçti. Başkan Yetişkin, bu vesileyle de tüm gazetecileri de festivale davet etti.

Konuşmaların ardından gazeteciler Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e sorular yöneltti.

Konuşma sonrasında toplu fotoğraf çekiminden sonra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarafından gazetecilere Seferihisar’ın meşhur Mandalinası hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi