Depremin ardından 62 artçı sarsıntının yaşandığı kaydedildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, depremde kalp krizi geçiren bir vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gece saat 03.29'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde bir vatandaşın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başkan Sürekli açıklamasında "Çok şiddetli bir deprem ile İzmirliler çok büyük bir travma yaşadı. Allah, İzmir ve ülkemizi başta deprem olmak üzere doğal afetlerden korusun. Bu deprem bize tekrar geçen hafta yıl dönümünü yaşadığımız İzmir depremini hatırlattı. Bu depremde kalp krizinden vefatımız var ve başsağlığı diliyorum. Deprem vasıtası ile tekrar hatırlıyoruz İzmir'in yapı stokunun sıkısı ortada ve derhal kentsel dönüşümün yerel yönetimler tarafından en öne alınmasının ve göstermelik çalıştay ve anıtlarla değil yani sözde değil özde depreme hazırlık yapılmasını temenni ediyorum" dedi.

BAKAN SOYLU İZMİR'DEYDİ

Bakan Soylu, depremde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Camisi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir İktisat Kongresi'ne ilişkin görüşmeleri dolayısıyla Ankara'da bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın da bulunduğu heyetle, depremin hemen ardından Ankara'dan uçakla İzmir'e geldiklerini söyledi.

Depremde can kaybı olmadığını aktaran Soylu, "Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Üçü şu anda tedavi altındalar" dedi.

Editör: Haber Merkezi