HABER / Süleyman GÜLEROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi parti okulunda eğitim alan Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, Gençlik Kolları Başkanı Onur Adagüme, CHP Ödemiş Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Güner ve Nuriye Işık geliştirdikleri proje ile Zeytinlik Mahallesinde Ödemiş Belediyesine ait araziye dut ağacı dikimi için kolları sıvadı.

Ödemiş’te İpek Böcekçiliği yapılan mahallelerin başında gelen Zeytinlik Mahallesinde gerçekleşen dut ağacı dikimi etkinliğine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İBB Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İpek Böcekçiliğine katkıda bulunmak için dut ağacı dikim etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirten CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis,  “Zeytinlik Mahallemiz İpek Böcekçiliği konusunda önde gelen mahallerinden birisidir. Kooperatif kurularak İpek Böcekçiliği ile ilgili geniş bir alan açılmıştır. Bu ipek böcekçiliğinin en olmazsa olmazı da dut yaprağıdır. Bu geçim kaynağını daha da geliştirmek ve bu geçim kaynağı ile ilgili bir katkı oluşturmak amacıyla Zeytinlik Mahallemizdeki bir belediye arazisine 60’a yakın bir dut ağacı dikilmiştir. Bu dut ağacını dikerek hem bu maliyeti düşürmek hem de bu işlerle uğraşanların önüne açmak onlara yardımcı olmak hem de onları özendirmeği planladık. Parti okulumuzun bu konuda vatandaşa dokunan bir çalışmasını gerçekleştirmiş olduk. Parti okulu adına yapmış olduğumuz bu çalışmada emeği ve katkısı olan tüm arkadaşlarımıza gençlik ve  kadın kolları başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Proje içerisinde yer alan CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, “Arkadaşlarımızla birlikte fidan dikmeye karar verdik. Fidanlarımızı temin ettik. Ödemiş Belediyesi kendi yerini temin etti. Fidanlarımızı hep birlikte diktik. Fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Zeytinlik Mahallemizde İpek Böcekçiliği verimli bir şekilde yapılıyor. İpek Böcekçiliğinin hayata tutunabilmesi için dut yaprağına ihtiyacı var. Bizlere destek olan katkı sağlayan herkese ve Zeytinlik halkına da bizlere kucak açtıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Proje içerisinde yer alan CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Adagüme, “50 adet dut fidan dikimi yaptık. İpek Böcekçiliğine istihdam sağlamak amacıyla yaptık. Gençlik kollarımızın ağaç dikimi konusunda önemli bir projeydi. Yardımcı olan ve tüm parti üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Nuriye Işık, “ Parti okulunda aldığımız eğitimlerin sonunda böyle bir proje gerçekleştirdik. Burada  İpek Böcekçiliğinin gelişmesi için Koza ve İpek Böcekçiliğinin gelişmesi için dut fidanını tercih ettik güzel bir çalışma oldu” dedi.

Proje içerisinde yer alan CHP Ödemiş Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Güner, “Arkadaşlarımızla dut fidanı dikimi gerçekleştirelim istedik. İnşallah yazın kurumadan sularsak büyütürüz” ifadeleri kullandı.

Editör: Haber Merkezi