HABER:BUSE BAĞCI

Piyasa da 950 / 1040 TL arası satışı olan 1 çuval şeker anlaşma sonucu 550 TL’den üyelere dağıtıldı.

Ödemiş Gıda Maddeleri Odası Başkanı Hülya Çavuş, yükselen ham madde maliyetlerinden dolayı Susurluk Şeker Fabrikası’ndan 23 Ton şeker getirerek indirimli fiyattan esnafa dağıttı.

Başkan Hülya Çavuş ve yönetimi, 'Esnafımızın derdi, ham madde maliyetleri' adı altında yürüttüğü proje kapsamında, Susurluk Şeker Fabrikası’na giderek indirimli fiyata anlaşıp 23 Ton şekeri Ödemişli esnaflara dağıtmak için getirdi.

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Ödemiş Gıda Maddeleri Odası Başkanı Hülya Çavuş, “Biliyorsunuz pandemi döneminden beri esnaf çok zor durumda kaldı. Ham madde girişlerimizde aşırı derecede bir artış var. 2 ay önce 290 TL olan bir çuval şeker, şu an piyasada 950 - 1040 TL arası olduğu için bu konuda oda olarak esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda çalışmalar başlattık. Fabrikalarımızla iletişimlerimizi kurduk. Kapasite raporunda şeker geçen odamıza kayıtlı 24 esnafımıza, işletme başına 1 ton olmak üzere 460 çuval şeker getirdik. Fabrika çıkışı fiyatı 550 TL’den esnafımıza aracı olarak bu şekilde getirdik. Görüşmelerimiz sonucunda her ay esnafımızın müracaatı halinde Susurluk Şeker Fabrikalarından şeker temini yapabileceğiz. Sadece şekerde değil ham madde girdilerimizde şu an piyasalarda paran olsa bile yağ, un bulunmuyor bu konularda da çalışmalar yapıyoruz. Tabi ki çok büyük ekonomik kriz var. Esnafın kar payı düştü. Bir nebze olsa bile esnafa katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Kapasite raporunda şeker geçen her esnafımız başvuru yapabilir. Bugün mübarek Kadir Gecemiz bütün esnaf ve sanatkârın Kadir Gecesi’ni kutluyor. Herkese hayırlı işler diliyorum” dedi.

Çavuşoğlu Pastanesi işletmecisi Semih Çavuş, “Başkanımıza bu güzel çalışma için tüm esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Hepimiz için Ramazan Bayramı öncesi çok iyi bir yardım oldu. Artık müşterilerimize daha uygun fiyatta ürünlerimizi satmayı amaçlıyoruz” dedi.

Pastane İşletmecisi Ümit Kılık, “Başkanımıza şu zor zamanda bize şeker bulup yardım ettiği için teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi