HABER:DİLEK AYVALI

Tire Halk Eğitimi Merkezi ve Türkiye Satranç Federasyonu Tire Temsilciliği'nin organize ettiği satranç turnuvası, Tire Belediyesi Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

4 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya 21 farklı il lisansına sahip 425 sporcu başvuru yaptı. Turnuva yönergesi gereği her kategoriye 64 sporcu kabul edildi.

Tire İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Duygu Çevirgen Uzun, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven ve müdür yardımcıları Güzay Özbek ile Bülent Kuloğlu’nun açılış hamlesi ile başlayan turnuvayı, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir il hakemleri yönetti.

Turnuva ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kurum müdürü Adnan Güven, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında iki gün sürecek bir satranç turnuvası düzenledik. Güzel bir katılım oldu. Bu organizasyona emek veren Türkiye Satranç Federasyonu hakemlerine, turnuvaya katılan sporculara teşekkür ediyor, onlara başarılar diliyorum." dedi.

Turnuva öncesi açıklama yapan İlçe Temsilcisi ve Turnuva Direktörü İbrahim Karaca, “turnuvanın organizasyonunda bize her türlü desteği sağlayan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.

4 kategoride ilk 3 dereceyi elde eden sporculara kupa ve madalya, yaş kategorilerinde en iyi 3 dereceyi elde eden Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören sporculara Kupa, ilk 5 dereceyi elde eden sporculara Madalya ve turnuvayı tamamlayan tüm sporculara Katılım Belgesi verilecek.

Editör: Haber Merkezi