HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, AK Parti Ödemiş ilçe Başkanı Muhammed Şen, oda başkanları ile Ödemişli üreticiler katıldı.

 Bütçe açığı yönünden bakıldığında Türkiye'nin dünyadaki birçok ülkeden daha iyi durumda olduğunu anlatan Dağ, "Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, bunların birçoğunda bütçe açığı yüzde 6, 7 ve 10 civarında bir durumla karşı karşıya. Biz bu sene yüzde 3 hedefte, büyük ihtimalle yüzde 1,5 ile 2 arasında bir bütçe açığıyla kapatacağız." dedi.

Son süreçte dövizde yaşanan dalgalanmaya da değinen Dağ, "Bunu da her seferinde faiz düşürmeyle eş değer noktada, muhalefet değerlendirdi. Ve yangına körükle giderek, 18'di 20 olacak, 30 olacak deyip sürekli burada bir psikolojik havayı farklı bir şekilde dönüştürdüler. Bunun rasyonel bir tarafı olmadığını her seferinde söyledik. Rasyonel bir tarafı yok. Verilerimiz kendi göstergelerimiz ihracatımız ve gelirlerimiz artıyor. Cari açığımızı kapatıyoruz. Buna rağmen böyle bir havanın olmaması lazım. Yepyeni bir model Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya konulunca, dolar da avro da düştü ve geldiği noktayı hepimiz 20 Aralık gecesi görmüş olduk."

Editör: Haber Merkezi