Ödemiş'in Bozdağ bölgesinde yer alan ve uzun süredir atıl durumda bulunan Döner Otel için iktidar partisine çağrıda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, "İktidarın da Ödemiş'e yeniden böyle bir alanı kazandırması için elinden bir şey geliyorsa hayata geçirmesini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki burası hepimizin mülküdür. Biz burada zaten 2021 yılını kaybetmiş durumdayız. Bizim çağrımızın tek nedeni zaten bir sene kaybımız varken bu kaybın önümüzdeki sene de yaşanmaması içindir" diye konuştu.

İzmir'in doğa cennetleri arasında yer alan Ödemiş'te, ilçe sınırları içerisinde bulunan Döner Otel'in durumu belirsizliğini korumaya devam ediyor.

7-8 yıldır kullanılmayan ve izinsiz girişlerden kaynaklı olarak  vandallar tarafından  tahrip edilen ve ağır maddi hasarların oluştuğu otel için geçtiğimiz günlerde gazetemize konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Gerekiyorsa biz işletelim diye talepte de bulunabiliriz seve seve ancak burası şu an Valiliğin takdirinde olduğu için öncelikle onların görüşü çok önemli" ifadelerini kullanmıştı.

Ödemiş ve İzmir için önemli bir yere sahip olan otel için bekleyiş sürerken, konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis süreç ile ilgili bilgi verdi. Gazetemize konuşan Halis, Döner Otel'in mevcut sözleşmenin bulunduğunu belirtirken, sözleşmenin feshi için yetkililerin çalıştığını belirtti.

YENİDEN HAYATA KAZANDIRILMASI GEREKİYOR

Döner Otel'in içinde bulunduğu süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, "Bir yasal süreç var ve onun tamamlanması gerekiyor. Yani bu alan ile ilgili şu an mevcut bir sözleşme halihazırda var ancak alan kullanılamıyor. Bu sözleşme fesih edilmesinin ardından ancak buranın ihalesi yapılabilir.  Bizlerin otelin yeniden açılması yönünde bir hazırlığımız var. Edindiğimiz bilgilere göre, net bir süreç yok ancak 1 ay içerisinde mevcut sözleşmenin feshedilmesi için çalışılıyor.Bizler bu tesisin en kısa sürede bu bölgeye gelen vatandaşların kullanımına açılması için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Böyle değerli bir bölgede yer alan ve atıl durumda kalan  alanın yeniden hayata kazandırılması gerekiyor" dedi.

BİR SENE DAHA KAYBOLMASIN

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in 'gerekirse biz de işletiriz' sözlerini de değerlendiren Halis, "Sayın  Mehmet Eriş başkanımızın çağrısını son derece olumlu buluyorum. Orası şu anda gerçekten çok atıl bir durumda. Vatandaşlarımıza bu kadar faydalı olacak bir alan için ne gerekiyorsa, hangi işbirliği yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Alanla ilgili  konu medyaya taşındı ve artık burası için bir adım atılmalı. Bu nedenle Ödemiş ve İzmir için kimin elinden ne gibi bir yardım geliyorsa bunu kullanmalı. Bu alan bizim özel mülkiyetimiz değil, hepimizin ortak alanı.  Eğer burada idari anlamda yapılacak bir katkı varsa parti ayırmaksızın tüm partilerin destek olmasını bekliyorum. İktidarın da Ödemiş'e yeniden böyle bir alanı kazandırması için elinden bir şey geliyorsa hayata geçmesini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki burası hepimizin mülküdür. Biz burada zaten 2021 yılını kaybetmiş durumdayız. Bizim çağrımızın tek nedeni zaten bir sene kaybımız varken bu kaybın önümüzdeki sene de yaşanmaması içindir" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ 

Editör: Haber Merkezi