HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Girgin Pirina Yağ Fabrikası sahibi Timur Girgin, sağlık problemleri sebebi ile fabrikayı Verde Yağ Besin Maddeleri San. Ve Tic. A.Ş.’ye devretti. Verde Yağ Besin Maddeleri San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türkal, Girgin Prina Yağ Fabrikası eski sahibi Timur Girgin ve davetliler ile iftarda bir araya gelerek işletme hakkında bilgilendirmede bulundular.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Girgin Pirina Yağ Fabrikası kurucusu Timur Girgin, “Sizlerle uzun zaman kardeşçe yıllarca çalıştık. Aynı şekilde Verda firmasıyla da çalışacağınızı ümit ediyorum. Üretmiş olduğunuz pirinaları fabrikamıza veriyorsunuz. Ayrıca Verde firması rafineri sahibi oldukları için sizin üretmiş olduğunuz, dışarıya sattığınız ya da satmak istemediğiniz yağlarınızı en iyi şekilde değerlendirmek için sizler için fırsat sunuyorlar. Bütün yağları iç piyasayla mukayese ederekten arkadaşlarımıza güven içerisinde alışverişlerinizi sürdürebilirsiniz. Uzun senelerdir rafineri işini yürüten bu arkadaşlarımızla aynı azim ve güven içerisinde bu firmayla yolunuza devam edebilirsiniz” dedi.

Girgin Pirina Yağ Fabrikasını devir alan Verde Yağ Besin Maddeleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türkal, “Bu firma Türkiye’nin her bölgesinden yağları almak üzere bir vizyon edindi. Her türlü sıkımı dahi geniş tutan ve prina, rafinajlık, sızmasına kadar piyasa koşullarında en iyi fiyatı vermeye talibiz. İnşallah seneye bu hacmimizi daha güzel artırarak devam etmek istiyoruz. Özellikle Timur abiye hem dostluğundan hem abiliğinden hem tecrübelerini bizimle paylaştığı için sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu pirina tesisini kendisi devretmek istediğini söylediğinde bize söylediği şuydu; ‘Bu iş için tek aklıma gelen kişi sendin ve bunu sana teklif ediyorum. Çünkü senin işletmen bir kardeşimin işletmesin kadar gurur ve şeref duyarım’ dedi. O şeref bize aittir. Bizde sizden aldığımız bayrakla size laik olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en büyük pirina fabrikalarından birisi olan ve çevre ödüllü Girgin Pirina Yağ Fabrikası, Zeytinyağı Fabrikalarından yağdan sonra kalan atıkları işleyip ekonomiye kazandırarak evsel atık sudan 200 kat daha zararlı olan kara suyu da buharlaştırıp çevreyi büyük felaketten kurtarmaktadır. Girgin Pirina Fabrikasını öne çıkaran bir başka neden ise Sanayi Bakanlığı’yla birlikte çalışıp bacalarına filtre sistemi kuran ve bu konuda Çevre Bakanlığı tarafından ödüllendirilen bir işletme olmasıdır.

Editör: Haber Merkezi