HABER: DİLEK AYVALI

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi uygulamalarına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde 50 Hibe ile ahır, ağıl ,Yem karma makinesi, süt soğutma tankı, kaşıyıcı, otomotik suluk hibesinin sonuçları açıklandı.

Tire’de 134 üreticinin hibe almaya hak kazandığını müjdeleyen Tarım ve Orman Tire İlçe Müdürü Mustafa Evran, “1 günde 34 mahallede 542 km yol yaparak 403 üreticimizle başvuruların duyurulması noktasında gece 23:00’e kadar teknik personelimizle birlikte verdiğimiz eğitimlerin meyvesini birçok ilden fazla olan 134 başvurumuzla hakettik” dedi.

Müdür Evran ayrıca, “Haftasonları başvuruya gelemeyen üreticilerimizin başvurularını teknik personelimizle birlikte yerinde aldık. Duyuru yapılmayan eğitim vermediğimiz hiçbir mahalle bırakmadık. Toplam 99 adet yem karma makinesi, 62 adet süt soğutma tankı, 202 adet suluk, 152 adet hayvan kaşıma ünitesi ve 3 adet ahır yapımı ile 5 milyon 227 bin 125 TL hibe tutarını üreticilerimiz almaya hak kazandı. Tireli üreticilerimize hayırlı olmasını ve bol bereketli bir sezon diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi