HABER:DİLEK AYVALI

Henüz 3 aylıkken ortaya çıkan hastalıktan sonra ailenin gitmediği hastane kalmadı ama Muhammed Mustafa bir türlü iyileşemedi. Anne Seda Yetim, maddi olarak zor günlerden geçtiklerini belirterek kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söylemişti.

Anne Seda Yetim’in yardım çağrısı haberini görür görmez aile ile iletişime geçen AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, Muhammed Mustafa’yı evinde ziyaret etti.

Ziyarette anne Seda Yetim başlarından geçenleri Falakalı’ya anlattı. Yaklaşık 6 aydır Tire’de yaşayan Seda Yetim’in kendisinin de cam kemik hastası olduğu öğrenen Falakalı anne ile bebeğin tedavisi için derhal İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nü arayarak konunun aciliyetini aktardı.

Kendisinin de cam kemik hastası olduğunu oğlu Muhammed Mustafa’nın doğumundan sonra bebekte hastalık görülünce ortaya çıkan anne Seda Yetim’in tedavisine başlanacak ve Muhammed Mustafa’nın da tedavisi yakından takip edilerek gerekli müdahaleler ivedilikle yapılacak.

 OSTEOGENE İMPERFEKTA (CAM KEMİK HASTALIĞI) NEDİR?

Osteogenez imperfekta, esas olarak kemikleri etkileyen bir grup genetik bozukluktur. Cam kemik Hastalığı, Gevrek Kemik Hastalığı, Ekman-Lobstein Hastalığı olarak da adlandırılır. “Osteogenez imperfekta” terimi, kusurlu kemik oluşumu anlamına gelir. Bu rahatsızlığı olan kişilerde, genellikle hafif bir travma veya belirgin bir nedeni olmadan kolayca kırılan kemikler vardır. Çoklu kırıklar yaygındır ve ciddi vakalarda doğumdan önce bile ortaya çıkabilir.

Editör: Haber Merkezi