İNCİR ZAMANI KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

31 Ağustos 2021'de gerçekleştirilen İncir Zamanı Birgi Resim Çalıştayı kapsamında yapılan resimlerden oluşan sergi 10 gün açık kalacak

Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Küratörlüğünü Nezihe Uzunkol’un yaptığı ve 30 ressamın eserlerinin yer aldığı İncir Zamanı Birgi Çalıştay Karma Resim Sergisi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde açıldı.

Sergi açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Ödemiş Belediye Başkan yardımcıları Özay Kaptan, Feridun Azeroğlu, Belediye Meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel hizmetler koordinatörü Hikmet Güriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Ödemiş Nüfus Müdürü Mehmet Şık, Ödemiş Malmüdürü Nazım Çobanoğlu, eser sahiplerinin yanı sıra davetliler katıldılar.

RESİM SERGİSİ KÜRATÖRÜ NEZİHE UZUNKOL, “SERGİNİN SATIŞINDAN ELDE EDİLECEK GELİR ESER SAHİPLERİ TARAFINDAN DAR GELİRLİ AİLELERİN ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE DESTEK İÇİN BAĞIŞLANACAK”

Resim Sergisi Küratörü Nezihe Uzunkol, “Bu sergimi açtığım için çok gururlu ve heyecanlıyım. Umuyorum ki bu heyecanımız uzun yıllar sürer. Ödemiş’e resmi doyuracağız. Çünkü önümüzde birçok planımız var. Katılan arkadaşlardan aldığımız destek ve enerji de aynı tepkiyi veriyor. 31 Ağustos’ta Birgi’de 27 ressam arkadaşla birlikte hem UNESCO Kültür mirasının geçici aday listesinde yer alan Birgi’mizin daha iyi anlatabilmek resim sanatıyla anlatabilmek. Hem de bu eserlerin satışından elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi ailelerin çocukların eğitimine katkı sunmak istiyoruz. Burada bulunan eserler çok başarılı ve özgüvenle yapılmış işler her bir resim yapan arkadaşımı gönülden kutluyorum. İşlerini güçlerini bırakıp Çalıştay dan itibaren devam ettiler çalışmaya çünkü resim öyle fotoğraf gibi hemen çıkmıyor ortaya kendi özgün deneyimlerini ve yorumlarını aktardılar. Farklı tekniklerle Birgi’yi en iyi şekilde yansıtmaya çalıştılar. Herkes kendi özel işlerini bıraktılar. Çok büyük bir özveri var burada bu enerjiyi sizlerde içeri de hissedeceğinizi düşünüyorum. Belediye Başkanımıza ve Kültür işleri müdürlüğümüze, Kent Konseyine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çalıştayın başladığı gün sonradan katıldım. Baktım ki herkes farklı köşede tuvalini almış adeta Birgi’nin her yerini ince ince işleyen güzel arkadaşlar gördüm. O manzara çok güzel bir Birgi’nin de her köşesinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Zaten değerliydi. Tuvale yansıdıkça bir de güzel bir amaç genç öğrencilerimize ihtiyaç duyan gelir katkısı bekleyen öğrencilerimize  ailelerimize bu katkıyı sunma adına da asıl amacı bir kat daha bu şekilde değerli hale getirdi. Fırçanın her darbesinde Birgi’yi yansıttınız. İnsan sevgisinin dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattınız bugün bu güzel duyguları yaşattınız için, Birgi’yi tarihe nakşettiğiniz için ve onları alan herkesin evinde o tarihi yaşatacağınızı bildiğimiz için katkı sunan başta Nezihe hanıma ve tüm resim sanatçı arkadaşlarımıza hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sergiye katılan eser sahiplerine teşekkür belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi