Eğitim İş Tire Temsilciliği, konuyu yargıya taşıdı. Eğitim İş Tire Temsilciliğinden yapılan açıklamada şu ifadelerde bulunuldu, “Cumhuriyetimize ve onun başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kadrolarına yönelik yapılan hakaretlere bir yenisi Çanakkale’den eklenmiştir.

03/10/2021 tarihinde Çanakkale Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camii (Büyük Cami) imamı Mehmet Mutlu’nun sosyal medyada bir paylaşımın altına yaptığı yorumda kullandığı ‘Mustafa Kemal’in itleri’ ifadesi tüm Türkiye'de infial yaratmıştır. İmam Mehmet Mutlu’nun Atatürk’ü ve Atatürk’ün ideallerinin ve siyasi fikirlerinin takipçilerini kast ederek yaptığı bu hakaret bütünüyle cumhuriyetimize ve onun tüm ilerici değerlerine açık bir saldırıdır. Gelibolu ilçesi ve üzerinde yaşadığımız tüm bu topraklar Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği yaptığı halk hareketiyle kurtarılmıştır ve söz konusu hakaretin sahibi imam Mehmet Mutlu da bilmelidir ki; kendisi de bu mücadelenin bıraktığı miras sayesinde şu an görev yaptığı ilçede yaşamını sürdürebilmektedir. Söz konusu hakaret Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi takipçilerine yönelik yapılmış olsa da aslında Atatürk’ün şahsına ve onun önderliğinde kurulan cumhuriyete yönelik bir hakaret olduğu açıktır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan, hakaret eden imam Mehmet Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, sürecin takipçisi olacağımızı, bu hadsizliğin peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz!

Planlı ve düzenli şekilde camilerden Atatürk'e hakaret etme işini yapanlar da yaptıranlar da bu siyasal iklimin oluşmasına katkı verenler de tarihin huzurunda en aşağılık sıfatlara sahip olacaklar. Siz tarihin çöplüğüne gidecek ve unutulacaksınız. Atatürk ve silah arkadaşları daim olacak.

Atatürk'e hakaret Kurtuluş Savaşı'na ve Türk Ulusu'nun kurtuluş azmine hakarettir, işgal kuvvetlerine hizmet etmektir. Atatürk'e dil uzatan kim olursa olsun haddi bildirilir.

Bugün değilse yarın.”

Editör: Haber Merkezi