Haber: Dilek Ayvalı

Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, Tarım ve Orman Tire İlçe Müdürü Mustafa Evran, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu, MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, Atatürk ve İstiklal Ortaokulu ile Tire Gökçen Efe İlkokulu Anaokulu öğrencileri katıldı.

Tire İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve Tire Süt Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, 2001 yılından beri kutladığımız dünya süt günü münasebetiyle bir farkındalık oluşturmak özellikle çocuklarımızın ve toplumun tüm kesimlerinin süt tüketimini artırmaya yönelik bir faaliyetle Tire’deyiz. İzmir gibi süt üretimi anlamında ülkemizin baş illerinden birisi olan bu şehrin 30 ilçesinde dünya süt günü nedeniyle farklı etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger doğal bir ortamda yapılan organizasyon için teşekkür etti. Köşger, “bu ortamlardan maalesef kopuyoruz. Çocuklarımızın burada olması beni mutlu etti. Özellikle şehirde yaşayan çocuklarımız sütü markette kutu içinde satılan başka da üretim prosesi ile ilgili haberdar olmadan yetişiyorlar. Temel problemlerimizden biri de genç çiftçi yaşıyor olmamız. Köylerimizde genç kalmıyor. Çocuklarımızın hem bu ortamla tanışmasından duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Evet, sevgili çocuklar görüyorsunuz süt sadece kutuda satılan bir şey değil yoğurt sadece kâsede satılan bir şey değil. Onun bir üretim prosesi var üretim süreci var. Emekle üretiliyor. Üretilen yerlerde biraz kir pas duman koku olur. Alın teriyle birleşen ortaya çıkan bir şey bu ürünler. Çiftçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hiçbir şeye kulaklarını asmadılar. Şu bu dedikodu yandı bitti kül oldu falan bunlara kulak asmadılar üretimlerine devam ediyorlar. Bugün bu ülkenin çiftliklerinde tarlalarında üretim devam ediyor. Çiftçimiz ekmeye dikmeye devam ediyor. Umutları bu ülkeden kesmiyorlar. Kesmemek lazım ülkemizden umudumuzu. Üretmeye devam etmek lazım” dedi.

Konuşmaların ardından özel hazırlanan parkurda öğrenciler yarıştı. Öğrenciler samanların arasından geçti, çuval yarışı yaptı, ağızlarındaki kaşıkta yumurta taşıdı ve son etapta da bir bardak süt içti. En kısa sürede bitiren öğrencilere hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi