Bu sözler üzerine hedef tahtasına oturtulan Erbaş, Instagram hesabından yen bir açıklama yaptı. Babasının banka müdürü olması nedeniyle 'yalancılıkla' itham edilen Erbaş, "Ben dedemin yanında büyüdüm. Ödemiş'te benim pazarcı olduğumu herkes bilir." ifadelerinikullandı.

Koronavirüs salgınının Çin'de yayılmaya başladığı ilk günlerde yaptığı 'Türklere koronavirüs bulaşmaz' sözleriyle gündeme gelen Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın geçtiğimiz gün bir televizyon canlı yayınında, "Bana ‘pazarcıdan bilim adamı mı olur’ dediler. Halka anlaşılır şekilde açıklama yapıyorum, bu nedenle kıskanıyorlar. Biz Anadolu çocuğuyuz. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" açıklaması sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

"DEDEMİN YANINDA BÜYÜDÜM"

Ailesinin pazarcılık yaptığını söyleyen ancak babasının banka müdürü olduğu ortaya çıkınca 'yalancılıkla' itham edilen Erbaş, yeni bir açıklama yaparak dedesinin yanında büyüdüğünü belirtti.

"PAZARCI OLDUĞUMU HERKES BİLİR"

Hafta sonu pirinç, hafta içinde ise patates sattığını söyleyen Erbaş, "Üniversitede tıp fakültesinde dördüncü sınıfa kadar da satmaya devam ettim. Üniversite sınav gününe kadar da pazarcılık yapmışımdır. Ödemiş'te kime sorarsanız sorun benim pazarcı olduğumu herkes bilir." dedi.

Dedesinin pirinççi, ailesinin de esnaf olduğunu kaydeden Erbaş, "Çok mobbing yediğimiz doğrudur. Çünkü biz yılbaşı kutlamayan, elimizde kadeh gezdirmeyen tipleriz. Kravat takmayız. Biz o müdahalelere yılmadık ve canavar gibi bir bilim adamı olduk." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi