Kadın Aile ve Engellilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nuran Demir, konuşmasında, “Hepimizin bildiği gibi kadına şiddet, kadın cinayetleri gün geçtikçe artmakta ve kanayan bir yara haline gelmektedir. Oysa Türk toplumunda kadın önemli bir yere sahiptir. Türk kadını ailesinde söz sahibi olmuş ve kocasına daima destek olmuştur. Bu milattan önce de böyle idi. Avrupa, Afrika ve Arabistan'daki kadınlar köle olarak satılırken, Türk kadını her zaman hür ve özgür olmuştur. Kadın erkeğin tamamlayıcısı olarak kabul edilir ve onsuz hiçbir şey yapılmazdı. Hatta öyle ki, Kağan'ın emirnamelerinde "Kağan buyruğu" ifadesi yalnız yer alır ve Kağanın hatununun adı kaydedilmezse o emirname geçerli sayılmazdı. Yabancı ülke elçileri sadece kağanın huzuruna çıkmazlardı. Elçilerin kabulü sırasında hatunun da kağanın yanında olması mutlak kural idi.’’ dedi.

Kadına seçme ve seçilme hakkını bile ilk önce tanıyan toplum Türk toplumudur. Savaşta bile tek çocuğu olmasına rağmen vatana feda olsun ya şehit ol ya da gazi olmadan dönme diyen kadınlarımıza cennet anaların ayakları altında diyen dinimizin bile bu kadar önem verdiği kadınlara yapılanlar özümüzden milli ve dini duygularımızdan uzaklaştığımız anlamına gelmektedir. Vatansever milliyetçi bir toplum kadına şiddet uygulamaz uygulayanı da affetmez. Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Beyefendinin dediği gibi Şiddeti durdurmak için hem güvenlik hem de cezai müeyyideler artırılarak kimsenin gözünün yaşına bakmamalıdır. Mahkemeler süratle karar vermeli, iyi hal indirimi gibi ceza indirimine imkan tanınmamalıdır. Tecavüz, kadın cinayetlerinde gerekirse idam cezası bile tartışmaya açılmalı. Buradan şiddet gören istismara uğrayan ya da bu sebeplerle belirli yerlere şikayetini iletemeyen kardeşlerimize kapımız sonuna kadar açık ve her türlü desteği vermeye hazırız.’’dedi.

Tarlada çalışan kadınlarımız haklarını alsınlar

Demir konuşmasının devamında, ‘’Ülkemiz bilhassa Menderes ovası tarım ile ön plana çıkmaktadır. Geçimini tarlalarda çalışarak sağlayan binlerce kadın bulunmaktadır. Yaz aylarında şiddetli sıcaklık kış aylarında ise soğukla mücadele etmekle beraber çalışıyorlar. Çalışma şartları zor ve kayıt altında değil. Önerimiz buralarda geçimini sağlayan kadınlarımızın kayıt altına alınarak gerek Tarım Bakanlığı gerek de Ticaret Odaları tarafından çalışma şartları düzenlenerek AMELE değil tarım işçisi olarak kabul edilmesi ,gerekli denetimler yapılarak dinlenme beslenme ve ulaşım açısından değerlendirilmesidir”

ENGELLİ VATANDAŞLAR

‘’En büyük engel yürekte ve beyindedir” sözü ile yola çıkarak ilçemizde engelli vatandaşlarımızın sıkıntıları partimizce dikkatle takip edilmektedir. Bu hususta kaldırımlarda engelli rampalarının önüne ve arkasına gerek araç park ederek veya  esnaflarca eşya konularak  rampalarin ōnū kapatılmaktadır. Engelli vatandaşlarımız araç trafiği ile beraber ulaşım sağlamak zorunda kalmaktadır. Diğer bir sıkıntı ise engelli vatandaşlarımızın dolmuş sıkıntısı .Ödemiş ilçemizde engelli vatandaşlarımıza ait engelli dolmuşu yok. Kaymakamlık Belediye ve Şoförler Odası ile yapılacak ortak bir proje ile bu sorun ortadan kalkabilir. Engelli vatandaşlarımızı mutlu etmek onlara sağlıklı bir ortam hazırlamak hepimizin görevi. Değerli Ödemişli Vatandaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisi olarak parti politikalarımızın en önemli unsuru devletimizin ve milletimizin bekasıdır. Hepimizin bildiği gibi Türk Toplumu'nun Atalarından Osman Gazi'nin dediği gibi "İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın "sözünü rehber edindik.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi