“ÜRETİCİMİZİN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN VARIM”

“SÜTÜMÜZÜN FİYATINI BİZ BELİRLEYEMİYORUZ”

 “TUNCER ÖZTÜRK VE EKİBİ HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTI”

İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Tuncer Öztürk’ün yönetiminde bulunan Torbalı’da Süt Üreticiliği yapan, NSE şirketinin Sahibi Veteriner Hekim Nermin Salı Kızılöz seçim öncesi Yerelgüç Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Güleç’in sorularını cevapladı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu Nermin Salı Kızılöz Tarım Bakanlığında değişik il ve ilçelerde görev yapmış. Tarım Bakanlığında görev yaptığı sürede birliklerin kurulmasına, geliştirilmesine ve birlik mevzuatının yazılmasına katkı sağlamıştır. Bu çalışmalarının sonucunda 2010-2011 yılları arasında iki yıl İzmir Damızlık Birliği Müdürlüğü görevini yapmıştır. Bu görevi sırasında Damızlık Birliğinin süt analiz laboratuvarının kurulmasına, düve işletmelerini üreticiye hizmet edecek şekilde çalıştırmasına ve birliği herkese hizmet edecek şekilde kurumsal bir yapıya kavuşturulmasına katkı sağlamıştır. 2013 yılında NSE şirketini kurarak üreticimize damızlık ve kaliteli süt üreterek hizmet etmeye devam etmektedir.

Nermin Salı Kızılöz 13 Temmuz’da gerçekleşecek olan İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimi öncesi Tuncer Öztürk ile birlikte ilçe ilçe dolaşarak, süt üreticilerine birliğin eksikliklerini, yapacak oldukları projeleri anlatıyor.

Editör: Haber Merkezi