Haber/ Elif ACUN

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yılında yazılı açıklama yayımladı.

Halis “Bu zaferi bizlere; bağımsızlık, özgürlük ve birlik ruhuyla savaşarak armağan eden bir ulusun çocukları olarak iftihar ediyoruz.” dedi.

Halis, “Milletimizin var olma mücadelesinde kazanılan Çanakkale Zaferi, en büyük ve haklı gurur kaynağımızdır. Bu zaferi bizlere; bağımsızlık, özgürlük ve birlik ruhuyla savaşarak armağan eden bir ulusun çocukları olarak iftihar ediyoruz. 18 Mart 1915’de Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları ile birlikte emperyalist düşmanlara karşı başlatılan ve destansı bir galibiyetle sonuçlanan bu savaş, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile iz bırakmıştır. Mermilerin havada çarpıştığı, siperler arası mesafenin birkaç metreye düştüğü, adeta milyonda bir ihtimallerin gerçekleştiği Çanakkale’nin etle, kemikle, çelikle birleştiği yerdir bu savaş.

En önemlisi de Çanakkale kurtuluş savaşımızın öncüsü ve başlangıcı olmuştur.  Çanakkale Savaşı sadece Türk tarihimizin değil, dünya tarihinde en önemli olaylarından biridir. Yoktan var olunan, olmaz olunmaz denilenlerin gerçekleştiği inancın azmin ve kararlılığın kanla yazıldığı bir tarih, destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkemizin bağımsızlığına ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden kutlu yolda, uyanış ve dirilişin başlangıcı olan Çanakkale zaferinin 106. yılını kutlarken, eşsiz vatan toprağı için kan ve can veren şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi