Salıcı, “Örgütün tüm kademeler uyumlu çalışmalıdır. Kimse armudun sapı üzümün çöpü mantığında hareket etmesin” dedi. Salıcı, ön seçim konusunda ise, “Kimse bir şey diyemez. Kesin bir seçim sistem yok ve ittifaklar var.

Ön seçim olabilir ya da olmaz diyemeyiz” ifadelerin kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de düzenlediği Manisa ve İzmir örgütlerini kapsayan bölge toplantısının basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde dikkat çeken açıklamalar geldi. Toplantıya katılan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı partilileri birlik ve beraberlik konusunda uyardı.

Salıcı toplantıda, “Parti örgütlerinin tüm kademeleri uyumlu çalışmalıdır” derken ana kademe, kadın ve gençlik kollarının birbiriyle koordineli hareket etmesini istedi. Genel merkez yönetiminin tüm birimleriyle sahada olduğunu anlatan Salıcı, “Armudun sapı üzümün çöpü mantığıyla kimse hareket etmesin. Aranızdaki sorunları konuşarak çözün. Yaşanabilecek olumsuzlukları büyütmeden bitirin” dedi.

ÖNSEÇİM OLACAK MI?

Salıcı, parti örgütlerinin merakla beklediği “önseçim” konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Salıcı, “Önseçim için şu anda kimse bir şey diyemez. Birincisi seçim sisteminde değişiklikler konuşuluyor. Bunun ne olacağı belli değil. Ayrıca ittifaklar var. Biz de parti olarak buna uygun davranmak zorundayız. Listeler, tercihler ve yöntem nasıl olur şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Önseçim her zaman iyidir ya da kötüdür demek mantıklı değil. Bu bakış açısı merkez yoklaması için de geçerlidir. Şu anda üzerinde konuşulan, netleşmiş bir tercih yöntemi yok” ifadelerini kullandı.

SANDIKLARA ÇALIŞIN

Salıcı, parti yöneticilerine sandık örgütlenmeleri konusunda da uyarıda bulundu. Salıcı, “Üyelerinizi tamamlayın, eksik kalanları bitirin. Sandık örgütlenmesi önemlidir. Sandıklarda görev alacak kişileri, sayılarını şimdiden düzenleyin. Bu konuda bir eksiğimiz kalmasın” dedi.

BAYIR’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Toplantıda İzmir milletvekilleri adına konuşma yapan Tacettin Bayır dikkat çeken bir çıkışa imza attı. Bayır, önseçim vurgusu yaparken yerel seçimde aday belirleme yöntemlerinde yanlışlıklar yapıldığını ifade etti. Bayır, “Menemen’de yaşadıklarımız ortada. Yanlış bir yöntemle süreci idare etmeye çalışınca belediyeyi kaybettik. Urla’da durumu herkes biliyor. Torbalı’da da aynısını yaşayacaktık. Birçok yerde aday belirlemesi yapılırken bile milletvekillerine danışılmadı” dedi. Parti yönetiminin zaman zaman İzmir örgütünün kritik süreçlerine müdahale ettiğini söyleyen Bayır, CHP İzmir İl Kongresi öncesinde Genel Başkan Danışmanı Veli Özdemir’in İzmir’e gelerek sürece müdahale etmesini örnek gösterdi. Geçmiş dönem il kongrelerini ima eden Bayır, “Bu doğru değildi” ifadelerini kullandı. Bayır ayrıca, yerel seçim öncesinde Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ismini vermeden meclis üyeleri listesinin şekillenmesi için çalışmasının da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Toplantıda, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar da konuşma yaptı. İki başkan da örgüt-yerel yönetimler ilişkisine vurgu yaparken parti yönetimlerine teşekkür etti.

Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş deprem nedeniyle Bayraklı’dan çok sayıda kişinin göç ettiğini, ayrıldığını söyledi. CHP üyesi yüzlerce kişinin başka ilçelere gittiğini anlatan Susmuş, Bayraklı’ya özel önem verilmesini istedi.

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da parti örgütlerinde uzun yıllardır görev yapan isimlerin dışlanmamasını istedi. Dışarıdan ya da partide az gözüken isimlerin makamlara aday yapılmasının emek verenlerde hayal kırıklığına neden olduğunu anlattı. Öte yandan İl Başkan Yardımcısı Polat Manduz da konuşmasında PM Üyeleri Devrim Barış Çelik ve Rıfat Nalbantoğlu için de , “Onları da milletvekili olarak görmek istiyoruz” yorumunu yaptı.

Editör: Haber Merkezi