Birlikte karar vereceğiz. Onlara da sorarak kararlar alıyoruz. Yen yılda asgari ücret üzerinden belediyelerimizin vereceği yen en düşük ücret kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Türkiye'de işçiler için uygulanan ve işçilere verilmesi gereken en düşük ücret olan asgari ücretin net 2 bin 825 TL olarak belirlenmesini her fırsatta muhalefet partileri eleştirilerinin odağına getirirken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 23 Ekim tarihinde yaptığı açıklama ile partisinin iktidarda bulunduğu belediyelerde asgari ücretin en az 3 bin 49 TL olarak uygulanacağını duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun talimatı sonrası CHP'li belediyelerde ücretler yeniden güncellenirken en düşük maaş 3 bin 49 TL olmuş ancak ülkede yaşanan ekonomik değişimler sonrasında ise gelen zamlarla birlikte hükümetin asgari ücreti 3 bin 700 tutarlarına çekeceği iddia edilirken CHP Lideri de partisinin belediye başkanlarına 'zam' sinyalinde bulundu.

BELEDİYELERİMİZİN VERECEĞİ EN DÜŞÜK ÜCRETİ YENİDEN BELİRLEYECEĞİZ

FOX TV'de katıldığı Çalar Saat programında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanları ile bir araya geleceğini ve zam konusunda görüşmeler gerçekleştireceğini belirtirken, kararın ortak bir şekilde alınacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kulandı: “Belediyelerimiz ile görüşeceğiz. Bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. Çalışmaları kısa süre içinde açıklayacağız. Biz, belediyelerimizin tespit edilen rakamları ödeyip ödeyemeyeceklerine, mali yapılarının buna uygun olup olmadığına bakacağız. Birlikte karar vereceğiz. Onlara da sorarak kararlar alıyoruz. Yeni yılda asgari ücret üzerinden belediyelerimizin vereceği yeni en düşük ücreti kamuoyuyla paylaşacağız.

Editör: Haber Merkezi