YERELGÜÇ/BURCU TUNÇ

BEN ASLINDA EVDE PASTA YAPIYORDUM

Ödemiş sanayi sitesinde bulunan eşinin işyerinde eşiyle birlikte çalışan ve pasta-cila, iç temizlik, araç yıkama gibi işler yapan Makbule Türkmen Yerel Güç muhabirine şunları söyledi, “Bir süre önce eşimin yardımcısı işten ayrıldı. Bende kendisine bu işi denemek istediğimi söyledim o da kabul etti. Sabahtan çocuklarımızı okula bırakıp oradan işyerimize geliyoruz. Ben aslında evimde butik pasta yapıp satıyordum. Buraya gelince butik pastadan araba pastasına geçtim. Yine akşamları butik pasta yapmaya devam ediyorum. Ancak gündüz burada eşime destek oluyorum” dedi.

ÇOĞUNLUK BENİ TAKDİR ETTİ

Çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını söyleyen Türkmen, “İç temizlik yapıyorum. Aracın koltukları komple çıkıyor tüm taban, tavan klima araları, kapılar gibi tüm detayları temizliyorum. Pasta -cila işlemi de yapıyorum. Tüm işlerimiz bittiğinde aracın da yıkanmasına yardım ediyorum. Sanayi ortamında çalışırken hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tersine çoğunluk beni taktir etti” dedi.

KADINLARIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELLEŞİR

Makbule Türkmen’in eşi Onur Türkmen ise ‘Eşimle birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Birbirimizin eksiklerini görüyor ve tamamlıyoruz. Bir aracın işi zaten 3-4 gün sürüyor. Kadınların elinin değdiği her şey güzelleşiyor” dedi.,

Editör: Haber Merkezi