Haber: Dilek Ayvalı

Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu, 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı ikinci yarısında başlattığı "Çocuk Hakları, Ödevleri ve Sosyal Medya Kullanımı" konulu seminerlerini tamamladı.

Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu lise öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu "Çocuk Hakları, Ödevleri ve Sosyal Medya Kullanımı" konulu seminerlerini bugün Tire Mesleki Eğitim Merkezi'nde vermiş olduğu seminerle tamamladı. Hazinedaroğlu 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı ikinci yarısında başlattığı seminer kapsamda toplamda 12 okulu ziyaret edip, yüzlerce öğrenciyle bir araya geldi. Seminerlerde Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu'na Tire 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Muhammet Ali Okur'da eşlik etti.

Konu ile ilgili seminer sonrası gazetemize açıklamalar yapan Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu, "2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı ikinci yarısında başlamış olduğumuz seminerlerin sonuncusunu bugün yaptık. Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu da dâhil olmak üzere toplam 12 okulumuzda bu seminerleri gerçekleştirdik. Önümüze gelen dosyalardan 18 yaş altı çocuklarımızın işledikleri bazı fiillerin kanundaki cezai karşılıklarını bilmeden hareket ettiklerini müşahede ettik. Çocuklarımızın sonuçlarını bilmeden yaptıkları eylemler nedeniyle mağdur olmamaları adına “Çocuklar İçin Ceza Hukuku Bilinci” adı altında verdiğimiz bu seminerlerin faydalı olmasını umuyorum. Bu seminerlerde 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” ve 5395 sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” kapsamında çocuklarımızı hak ve ödevleri hakkında bilgilendiren Tire 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sayın Muhammet Ali Okur’a da emekleri için teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi